Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum se poate combate frica?0 Comments

Publicat in:
Etichete:afectiune, combatere, experti, frica, mental, psihic, psihologie, studiu, tratament

In lumea intreaga exista oameni curajosi, care isi salveaza semenii de la pieire in urma unor incendii sau viituri sau a unor cutremure deosebit de puternice, dar exista si oameni care se simt paralizati in momentele mai dificile si nu pot reactiona deloc. Asta nu inseamna ca frica nu poate fi combatuta. Expertii in psihologie spun ca frica e un sentiment omenesc, iar aceasta se poate tine sub control.

Cu toate acestea, inoculat in structurile tale, frica actioneaza asemenea unui paralizant care te tine in loc. Degeaba te straduiesti sa ajungi cineva sau undeva, sa realizam aia sau cealalta.

Frica

Frica

Factorul inconstient denumit frica este acolo si te inlantuie si te antreneaza numai pentru momente de disconfort si penibilitate. Si totusi cum poti face sa scapi de cel mai aprig dusman, frica? Teama de apa, frica de inaltime sau cea de vremea de maine, de viitorul de a doua zi, teama de orice poate capata un aspect de boala, potrivit Health.com.

Astfel ca, asemenea oricarei boli, ea necesita un tratament adecvat.

Cum poti constientiza ca teama se poate invinge mental?

Expertii recomanda sa sapi in amintirile tale un loc in care te simti in siguranta. Acolo esti calm si echilibrat, asa ca e bine sa respiri de cateva ori adanc si incearca sa simti cum starea de bine se instaleaza pe un fond de securitate absoluta. In acel loc, nimic rau nu se poate intampla.

Potrivit specialistilor, imagineaza-ti ca te afli intr-un loc perfect, in care te simti perfect stapan pe tine. Cu fiecare noua respiratie simti cum increderea si curajul te inunda. Aici poti sa-ti lasi imaginatia sa zboare putin, pentru a-ti largi campul de protectie personal.

Trebuie spus ca in noua pozitie in care te afli, iti permiti sa arunci o privire asupra fricilor tale. Esti perfect protejat, asa incat nu e niciun pericol. Nimic nu te poate afecta, asa ca incearca sa realizezi ca nu te mai simti nici atat de slab, nici atat de vulnerabil.

Conform oamenilor de stiinta, o analiza mai amanuntita a obiectului temerilor iti demonstreaza imediat ca nu a fost vorba decat de confuzie si ignoranta. Pe masura ce constientizezi adevarul, dimensiunile fricii se micsoreaza, gandurile nu mai sunt atat de alertate si nici tie nu-ti mai este atat de teama de ceva care ti-ar produce rau.

Psihologii sustin ca trebuie sa stii ca nu esti un fricos si nu te-ai nascut fricos si nici nu ai de ce sa te simti bantuit peste limitele normalitatii de un sentiment omenesc.

Daca te-ai convins de asta, gandeste-te la o persoana pe care o socotesti curajoasa. Nu esti cu nimic mai prejos, asa ca trebuie spus ca si tu ai toate ingredientele omului curajos, precum si taria emotionala data de siguranta si confort, spun specialistii.

Incearca sa deschizi ochii incet si sa constientizezi ca s-a schimbat starea ta interioara si tu te vei simti mai linistit, mai calm, mai echilibrat si mai putin fricos.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum se poate combate frica?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!