Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Studiu: Cum se transmite atractia sexuala prin privirea umana?0 Comments

Publicat in:
Etichete:atractie sexuala, cercetare, dragoste, iubire, privire, privirea, studiu, subiecti, uman

O cercetare recenta, care a fost publicata in revista Psychological Science, citata de BBC, arata faptul ca sentimentele de sinceritate, prietenie sau dragoste sunt reflectate in ochii oamenilor.

Cu toate ca nu s-au descoperit inca toate misterele dragostei la prima vedere, oamenii de stiinta au reusit sa depisteze diferente semnificative intre iubirea-iubire si dorinta sau atractie sexuala.

Atractia sexuala si privirea

Atractia sexuala si privirea

Stephanie Cacioppo, director al Chicago High Performance Electrical Neurolmaging Laboratory, autoarea studiului, a declarat ca tot misterul consta in intensitatea privirii pe care o au oamenii la un moment dat.

In plus, rezultatele experimentelor au oferit primele indicii vizand modul in care procesele atentionale automate, precum ar fi o simpla privire, pot diferentia sentimentele.

Pentru a prinde mai bine diferentele de privire, oamenii de stiinta au realizat doua experimente, cu ajutorul studentilor de la Universitatea din Geneva.

Savantii au testat modele vizuale pentru stari emotionale si cognitive, pe baza activarii diferitelor regiuni cerebrale.

O noua metoda pentru terapia de cuplu?

In prima parte a cercetarii, voluntarii de sex masculin si feminin au vizualizat fotografii ale unor cupluri heterosexuale adulte, iar in cea de-a doua parte a studiului, au fost pusi sa priveasca imagini ale unor persoane atractive de sex opus, care se uitau direct la camera.

Potrivit cercetatorilor, rezultatele au aratat ca toti cei care erau incercati de sentimente romantice isi fixau privirea pe fata, in timp ce dorintele sexuale „mutau” privirile de la fata spre restul corpului.

Expertii sunt de parere ca efectul a fost depistat atat la participantii de sex masculin, cat si la cei de sex feminin.

Potrivit specialistilor, prin identificarea unui sablon specific stimulilor de iubire, cercetarea poate contribui la realizarea unui biomarker care diferentiaza sentimentele de dragoste romantica fata de dorinta sexuala.

Astfel, un anumit prototip al privirii poate deschide o cale noua de diagnostic in practica medicala sau pentru examene clinice de rutina in psihiatrie sau terapia de cuplu.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Studiu: Cum se transmite atractia sexuala prin privirea umana?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!