Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce sunt toxice anumite haine?0 Comments

Publicat in:
Etichete:barbati, blugi, femei, haine, imbracaminte, moda, toxice

Paradoxal sau nu, hainele pe care le purtam ne pot aduce anumite afectiuni, care sa ne puna sanatatea in pericol. Este vorba despre anumite infectii, reactii alergice, dar si lezari ale nervilor, probleme digestive si infertilitate. Toate acestea sunt riscurile la care ne supune moda actuala.

De la lenjeria intima si pana la incaltaminte, aproape toate obiectele vestimentare ne pot pune in pericol sanatatea, daca nu le alegem dupa propriul confort. De pilda, lenjeria intima ridica probleme atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor, arata mai multe cercetari recente.

Lenjerie stramta

Lenjerie stramta

Pentru femei, expertii atrag atentia ca pericolul este reprezentat de lenjeria tanga, care favorizeaza infectii ale tractului urinar si genitale. Daca nu sunt marimea potrivita, acest tip de lenjerie poate fi un „conductor“ de bacterii, astfel putandu-se explica cistitele care tot reapar in ciuda tratamentului cu antibiotice si infectia repetata cu Candida albicans.

Din categoria „riscant“ face parte si lenjeria tip burtiera, care le ajuta pe femei sa para mai suple intr-o rochie stramta. In cazul in care veti purta acest tip de lenjerie, circulatia sangelui este greoaie, iar organele digestive sunt comprimate, asa ca nu este neobisnuit ca doamnele care poarta astfel de lenjerie sa sufere de tulburari digestive si de reflux gastro-esofagian, potrivit specialistilor.

La barbati, problema este lenjeria prea stramta, care comprima organele genitale, astfel ca temperatura de la nivelul tesutului testicular creste si, in timp, este data peste cap producerea de spermatozoizi viabili. Tot mai des se vorbeste in ultima vreme despre numarul tot mai mare de cazuri de infertilitate masculina.

Medicii atrag atentia ca temperatura testiculara trebuie sa nu depaseasca 22 de grade Celsius, dar hainele prea stramte pot creste aceasta temperatura pana la 37 de grade Celsius.

Ce poate sa produca un banal sutien?

Un sutien care strange pieptul prea mult, care lasa urme adanci in piele poate compromite serios sanatatea sanilor. Expertii ne anunta ca fara a exista studii medicale solide privind consecintele purtarii unui sutien nepotrivit, din practica de specialitate se poate spune ca unele afectiuni benigne ale sanului pot fi favorizate de sutienele cu componente metalice sau de cele mai mici.

Acestea pot produce leziuni traumatice care duc uneori la aparitia displaziei mamare benigne, o afectiune caracterizata de aparitia unor microchisturi in tesutul mamar. De regula, ele sunt multiple, pot aparea la nivelul unui singur san sau al ambilor si provoaca senzatie de tensiune si dureri mamare“, arata medicii.

Si blugii prea mulati pe trup sunt nocivi. Ei comprima nervii coapselor, lezandu-i, preseaza pielea si comprima nervul cutanat femural extern din interiorul coapsei. Apar si se manifesta in acest mod senzatia de arsura sau de frig, disconfortul, amorteala si furnicaturile. Afectiunea poarta numele de meralgie parestezica si afecteaza tot mai multe femei.

OMS: Cat de toxice sunt anumite substante din hainele noastre?

Specialistii ne atrag atentia ca tratamentele chimice aplicate hainelor in industria textila pentru ca acestea sa nu se sifoneze, sa nu se pateze usor, sa nu se electrizeze si sa fie placute la atingere se fac cu substante chimice care pot provoca probleme mai ales persoanelor sensibile.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, printre chimicalele utilizate la finisarea articolelor de imbracaminte se folosesc adesea formaldehida, substanta cancerigena, soda caustica, acid sulfuric si anumiti adezivi. Toate aceste substante au un efect iritant si sunt toxice pentru organism.

Dermatologii va recomanda sa spalam orice obiect vestimentar nou sau de la second hand care va veni in contact direct cu pielea. Materialele sintetice si substantele chimice, respectiv colorantii folositi in procesul tehnologic, sunt cele care pot crea probleme, mai ales in cazul copiilor mici, al persoanelor cu piele uscata sau predispuse la alergii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce sunt toxice anumite haine?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!