Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum influenteaza fericirea starea sanatatii umane?0 Comments

Publicat in:
Etichete:fericire, sanatate, stare, studiu, SUA, ucla, uman

Savantii din cadrul University of California, Los Angeles (UCLA), care au studiat influenta fericirii asupra sanatatii in cadrul unei cercetari care a durat 10 ani, afirma ca satisfactia noastra in viata are un impact asupra genelor noastre, informeaza „Sciences Daily”, citata de Bbc.co.uk.

Expertul Steven Cole si colegii sai de la Cousins Center, din cadrul UCLA au pornit de la intrebarea cum reactioneaza genomul uman la starile psihologice pozitive.

Acestia au admis ipoteza ca exista doua feluri de fericire si anume fericirea eudaimonica, cea care provine de la satisfactia noastra sufleteasca, de la utilizarea talentelor si competentelor proprii pentru a atinge obiective care sunt semnificative din punctul nostru de vedere, precum si fericirea hedonista.

Fericirea si sanatatea

Fericirea si sanatatea

Aceasta din urma este legata de urmarirea placerii si de experimentarea anumitor stimuli, sustin expertii.

Savantii au lucrat pe esantioanele de sange colectate de la 84 de persoane, adulti cu o stare de sanatate buna din statul american Carolina de Nord, care au fost in prealabil caracterizati dupa tipul lor de perceptie a fericirii, eudaimonic sau hedonist.

In timpul testelor efectuate de oamenii de stiinta, cei care cunosteau o fericire eudaimonica au dezvaluit o zestre genetica favorabila care ii predispunea mai putin la riscuri de infectii.

Expertii americani spun ca acestia prezentau de asemenea un sistem de aparare mai eficace, cu o puternica baza de antivirusuri si de anticorpi. Ei erau in mai mare masura predispusi pentru a lupta contra bacteriilor si a virusurilor. In schimb, oamenii cu profil hedonist erau mai expusi la riscuri de infectii si aveau o zestre de antivirusuri si de anticorpi mai putin favorabila.

Cele doua tipuri de fericire au aceeasi sursa!

Totusi, la nivelul satisfactiei, nu existau diferente privind starea de bine intre cele doua grupuri, persoanele fericite la modul eudaimonic fiind la fel de satisfacute ca si cele care erau fericite la modul hedonist.

„Ceea ce ne indica acest studiu este ca a fi satisfacut sufleteste si a te simti bine au efecte diferite asupra genomului uman, chiar daca acesta genereaza emotii pozitive de niveluri similare”, a concluzionat Steven Cole.

Cercetatorii subliniaza ca cele doua tipuri de fericire impartasesc de multe ori aceeasi sursa, precum relatiile sociale puternice si se pot intari unul pe celalalt.

Potrivit specialistilor, la persoanele pentru care o forma de fericire este mult mai puternica decat cealalta, efortul de a obtine un sens ar putea avea efecte mai favorabile asupra sanatatii decat eforturile de a obtine o fericire personala.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum influenteaza fericirea starea sanatatii umane?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!