Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce prefera tantarii sa muste anumiti oameni?0 Comments

Publicat in:
Etichete:culoare, haine, imbracaminte, muscatura, oameni, piscatura, studii, tantari

Circa 20% dintre oameni reprezinta prada zilnica a tantarilor in intreaga lume. Smithsonian Magazine citat de BBC a enumerat cateva din motivele care fac din anumiti oameni meniul preferat al micilor femele tantari, care inteapa si sug sangele. In acest sens, urmatoarele motive sunt cele mai importante:

Tantari - De ce prefera anumiti oameni

Tantari - De ce prefera anumiti oameni

Cantitatea de dioxid de carbon expirata de un om

Tantarii au un organ numit palp maxilar care le permite sa simta cantitatea de dioxid de carbon emis in respiratia noastra si o pot detecta de la o distanta de circa 50 de metri. Cei care expira o cantitate mai mare de dioxid de carbon, in general persoanele mai corpolente, atrag mai puternic tantarii.

Aceasta explica si motivul pentru care copiii, care elimina o cantitate mai mica de dioxid de carbon, sunt mai putin intepati decat adultii in general.

Bacteriile de pe piele

Bacteriile care traiesc spontan pe pielea omului modifica atractivitatea noastra pentru tantari. Ei ne prefera indeosebi atunci cand avem pe piele colonii mari dintr-un mic numar de tipuri de bacterii.

O mai mare varietate a coloniilor este mai putin atractiva. Potrivit expertilor, acest aspect poate explica de asemenea de ce le place sa ne piste mai ales picioarele si gleznele: coloniile de bacterii sunt aici mai importante decat pe alte parti ale corpului.

Cantitatea de alcool pe care o consumi

Oamenii care consuma bere sunt un adevarat magnet pentru tantari, este concluzia unei cercetari aparute in Jurnalul Asociatiei Americane de Control al Tantarilor. In cadrul studiului s-a observat ca insectele au atacat cu predilectie voluntarii care bausera bere.

Daca esti insarcinata, ai probleme cu tantarii

In urma unor studii, s-a constatat ca femeile insarcinate sunt de doua ori mai expuse piscaturilor de tantari decat celelalte persoane. Aceasta se explica probabil prin faptul ca ele emana cu 21% mai mult dioxid de carbon, iar temperatura corporala este cu aproximativ 1.26 de grade Celsius mai ridicata decat restul corpului, datorita lichidului amniotic.

Grupa sanguina

O serie de studii realizate de-a lungul timpului arata faptul ca tantarii au o afinitate pentru grupa de sange 0. Astfel, s-a observat ca cei care apartin acestei grupe sunt de doua ori mai mult tinta piscaturilor decat persoanele care au grupa A. Atractia tantarilor pentru persoanele cu grupa B este intermediara, intre aceste doua grupe, sustin savantii.

Aproape 85% dintre oameni emana prin piele un semnal chimic ce indica grupa sanguina. Studiile arata ca tantarii sunt mai putin atrasi de ceilalti 15%.

Sportul si miscarea

Miscarea duce la cresterea caldurii corporale care ar atrage insectele, conform unor studii, sau n-are nicio importanta conform unor experimente mai recente – si favorizeaza acumularea de acid lactic in transpiratie, dupa care tantarii sunt innebuniti.

Imbracamintea face diferenta!

Femelele tantar sunt constant in cautarea prazii, iar imbracamintea in culori precum albastru, negru sau rosu le ajuta sa-si repereze tintele, conform entomologistilor. In schimb, trebuie spus ca albul este culoarea care-i atrage cel mai putin.

Genetica e responsabila pentru muscaturi!

Zestrea noastra genetica este raspunzatoare pentru 85% din atractivitatea noastra pentru tantari. Din pacate, in aceasta privinta nu se poate face mai nimic pentru a ne spori sansele de a evita micile zburatoare.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce prefera tantarii sa muste anumiti oameni?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!