Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum se administreaza medicamentele la copii?0 Comments

Publicat in:
Etichete:copii, medic, medicamente, micuti, pediatru

Copiii pot face multe boli atunci cand sunt mici, iar indiferent de afectiunea de care sufera micutul, doar o vizita la pediatru iti poate aduce lamurirea necesara cu privire la medicamentele de care micutul are nevoie.

Aceasta regula este valabila inclusiv in situatiile in care este vorba de produse pe care scrie ca se elibereaza fara prescriptia medicului. Este bine sa pastrezi o conexiune cat mai stransa cu medicul pediatru, asa ca solicita-i un numar de telefon la care sa-l poti suna de cate ori este nevoie.

Medicamente copii

Medicamente copii

Expertii mai afirma ca nu trebuie sa consideri copilul un adult in miniatura si sa-i dai medicamentele in functie de asta.

Micutii trec mult mai usor decat adultii de la starea de sanatate la o stare de boala grava si invers. Nu trebuie ca niciodata sa-i dai copilului o cantitate mai mare de medicamente decat cea recomandata pe prospectul acestora, iar in cazul in care acesta sufera de o raceala severa sau de febra, trebuie mers neparat la pediatru, pentru a stabili ce fel de medicamente sunt recomandate.

In cazul medicamentelor administrate copiilor trebuie sa fie respectata regula minimului necesar. Astfel, micutul tau se va face bine daca ii vei da medicamentul potrivit, in doza potrivita.

Administrarea medicamentelor se face in functie de varsta

Potrivit medicilor pediatri, in functie de particularitatile medicamentelor, exista doua modalitati de abordare. La unele medicamente doza se ajusteaza in functie de greutatea copilului si exista o a doua situatie, pentru medicamente care se dau in anumite doze in functie de limita de varsta, pana la 3 ani sau peste aceasta varsta.

Multe dintre medicamentele pentru copii se dau per kilogram corp, adica trebuie sa stii greutatea copilului, care se inmulteste cu acea doza si iese doza zilnica care se imparte in trei sau patru prize, in functie de medicament.

Daca vrei sa afli greutatea copilului, trebuie sa il cantaresti pe un cantar pentru adulti, daca nu ai unul special pentru copii. De asemenea, trebuie sa aveti grija cum administrati medicamentele lichide micutului vostru. Multe dintre ele trebuie agiate inainte de folosire, iar altele nu.

Trebuie spus ca la unele dintre aceste medicamente, substantele componente se amesteca perfect unele cu altele si ies niste solutii. Pentru alte medicamente, substantele componente nu se dizolva si atunci rezulta niste solventi, care se depun pe fundul flaconului.

Acestea trebuie agitate inainte de folosire pentru a se omogeniza lichidul ce se da copilului pentru ca altfel difera cantitatea de substanta activa de la o doza la alta. In cazul in care uitati sa agitati medicamentul, acesta nu va avea efectul pe care ar trebui sa-l aiba.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum se administreaza medicamentele la copii?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!