Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum se mai poate trata autismul?0 Comments

Publicat in:
Etichete:autism, medicina, oxitocina, substanta, tratament

O noua descoperire din medicina arata faptul ca oxitocina, denumita si hormonul iubirii, ar putea ajuta persoanele cu autism sa interactioneze mai bine in situatii sociale.

Cercetarea efectuata in Japonia a evidentiat faptul ca oxitocina ofera posibilitatea adultilor sa inteleaga mai bine emotiile si expresiile faciale ale oamenilor.

Tratament autism

Tratament autism

Savantii sustin ca o caracteristica-cheie a autismului este incapacitatea de a face fata situatiilor sociale, de a comunica, de a manifesta interes fata de alte persoane.

Oamenii de stiinta din cadrul Universitatii din Tokyo au testat 40 de barbati autisti, carora le-au administrat substanta respectiva sub forma de spray nazal. Rezultatele, publicate in Molecular Psychiatry, au confirmat o crestere a activitatii cerebrale intr-o regiune raspunzatoare de procesarea emotiilor si de empatie.

Potrivit expertilor, efectele pozitive s-au instalat la 20 de minute dupa tratament.

Oxitocina, substanta miraculoasa?

Specialistii spun ca hormonul iubirii sau al increderii este produs de femei in timpul sarcinii si nasterii si se poate sa fie gasit si in productia de lapte matern.

Anterior acestor studii, oxitocina a mai fost legata de tratamente asupra unor persoane cu tulburari sociale si o stare spirit alterata.

Cu toate ca hormonul iubirii s-a dovedit a fi eficient in cazul unor persoane care prezentau un grad scazut de autism, specialisti sunt de parere ca oxitocina ar putea fi de ajutor chiar si persoanelor cu autism sever.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum se mai poate trata autismul?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!