Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Traumatismele usoare la cap ar putea sa cauzeze tulburari de memorie la cei mici0 Comments

Publicat in:


Oamenii de stiinta din SUA au realizat un studiu potrivit caruia copiii care sufera lovituri usoare la cap pot manifesta tulburari de atentie si dificultati de memorare chiar si la un timp destul de lung dupa producerea accidentului.

Loviturile la cap la copii

Loviturile la cap la copii

Expertii americani au observat ca deseori se intampla ca anumite lovituri la cap si anumite traumatisme craniene produse la copii pot cauza simptome care dispar destul de repede, dupa cateva luni. Cu toate acestea, medicii sunt de parere ca aceste simptomele pot insa persista chiar si un an, de pilda tulburarile cognitive, de memorare, de concentrare sau reducerea vitezei de reactie a micutilor.

Potrivit specialistilor americani, cele mai frecvente simptome care sunt cauzate de traumatismele craniene sunt uitarea, probleme de atentie, durerile de cap si oboseala.

Tulburarile sunt determinate de lovirea creierului de craniu

Cercetarea a fost intreprinsa pe circa 186 de copii care au suferit lovituri usoare fie in timpul activitatilor sportive, fie in urma unor accidente rutiere.

Savantii din SUA au constatat ca ceste tulburari cognitive sunt cauzate de izbirea creierului de cutia craniana, pentru ca in mod normal creierul este suspendat in lichidul cefalorahidian.

Specialistii mai spun ca si-au propus ca in viitor sa realizeze si alte cercetari complexe, care sa arate categoriile de copii cu risc crescut in a manifesta simptome chiar si dupa un an de la accident.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Traumatismele usoare la cap ar putea sa cauzeze tulburari de memorie la cei mici

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!