Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Stiai ca migdalele imbunatatesc fertilitatea?0 Comments

Publicat in:
Etichete:barbati, fertilitate, italia, migdale, spital, teste

Despre calitatile uimitoare ale migdalelor s-au scris sute de randuri, insa acestea nu inceteaza sa surprinda lumea medicala cu calitatile lor. Trebuie spus ca inca din perioada Egiptului antic, acestea erau folosite pentru beneficiile asupra sanatatii si frumusetii.

Astazi migdalele sunt folosite in tratamente de infrumusetare, precum si in efectuarea unor terapii naturiste.

Migdale - Fertilitate

Migdale - Fertilitate

Nutritionistii spun ca migdalele contin multe proteine vegetale: circa 13% proteine. Migdalele sunt bogate in fibre, carbohidrati, lipide de cea mai buna calitate, vitamine, minerale si antioxidanti. Expertii spun ca grasimile sanatoase sunt considerate cele poli si mono-nesaturate.

S-a observat ca din totalul de grasimi pe care le contin migdalele, aproximativ 80% sunt mono-nesaturate.

Migdalele contin antioxidanti care elimina stresul oxidativ, protejeaza vasele impotriva leziunilor aterosclerotice, dar si nucleul celular impotriva diverselor agresiuni. Sunt utile in dieta celor care au risc sau sufera de boli cardiovasculare, de hipertensiune arteriala, dar si de cancer.

Cercetatorii din Italia considera ca, daca veti consuma numai 7 migdale pe zi, vi se va imbunatati fertilitatea, crescand numarul spermatozoizilor viabili.

Testele efectuate la un spital din Italia au dat rezultate uimitoare

De pilda, la un spital din Torino au fost testati 100 de barbati tratati pentru infertilitate. In cadrul testelor, o parte din barbati au primit nuci, alune, migdale si arahide, beneficiind de o dieta normala.

Expertii au redus celorlalti barbati nivelul de grasimi saturate, carnea procesata si produsele lactate. In plus, acestora li s-a majorat nivelul de grasimi polinesaturate, oferindu-li-se peste gras si seminte.

Savantii de la Azienda Ospedaliera Citta della Salute e della Scienza din Torino au sesizat ca ambele strategii au dat rezultate in cazul stoparii infertilitatii.

Totusi, consumul de grasimi polinesaturate are mai multe beneficii, ajutand la reducerea inflamatiilor. Aceasta este considerata una din cauzele deprecierii calitatii spermei. Trebuie spus ca migdalele contin 7% grasimi saturate, 65% mononesaturate si 28% grasimi polinesaturate.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Stiai ca migdalele imbunatatesc fertilitatea?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!