Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum se efectueaza sterilizarea chirurgicala?0 Comments

Publicat in:
Etichete:barbati, chirugie, medici, spermatozoid, sterilizare, vasectomie

Sterilizarea chirurgicala reprezinta o metoda de contraceptie permanenta si reprezinta intreruperea definitiva a capacitatii de reproducere.

Tipuri de sterilizare chirurgicala

In acest moment, exista doua tipuri de sterilizare chirurgicala:

  • sterilizarea chirurgicala feminina
  • sterilizarea chirurgicala masculina

Specialistii spun despre sterilizarea chirurgicala feminina ca aceasta este o metoda de contraceptie permanenta si reprezinta intreruperea definitiva a capacitatii de reproducere a femeii. Metodele chirurgicale cel mai frecvent folosite sunt : minilaparotomie si laparoscopie.

Sterilizarea chirurgicala la femei

Sterilizarea chirurgicala la femei

Principiul pe care se bazeaza sterilizarea chirurgicala feminina este intreruperea continuitatii trompelor uterine, impiedicand intalnirea dintre spermatozoizi si ovul.

De asemenea, intreruperea continuitatii trompelor uterine se poate face prin mai multe metode : chirurgical, electric, mecanic si chimic.

Sterilizarea chirurgicala – Cum se procedeaza?

Chirurgul face o incizie la nivelul abdomenului si blocheaza sau taie cele doua trompe uterine ce transporta ovulele de la nivelul ovarelor, in uter. Prin blocarea trompelor nu mai are loc contactul dintre ovule si spermatozoizi.

Aceasta procedura este eficienta, permanenta, nu este legata de momentul actului sexual, nu are efecte secundare pe termen lung si nu prezinta riscuri pentru sanatate.

Referitor la dezavantaje, trebuie spus ca interventia chirurgicala de reversibilitate este dificila, costisitoare si cu sanse incerte de reusita, cateva zile dupa interventia chirurgicala pot apare dureri, rar exista riscuri legate de anestezie, necesita interventia unui medic specialist instruit – ginecolog sau chirurg.

In ce consta sterilizarea chirurgicala masculina?

Potrivit medicilor, cand vorbim despre sterilizarea chirurgicala masculina, numita si vasectomie, trebuie spus ca aceasta este o metoda de contraceptie permanenta si reprezinta intreruperea definitiva a capacitatii de reproducere a barbatului.

Principiul pe care se bazeaza sterilizarea chirurgicala masculina este simpla intrerupere a continuitatii vasului deferent, prin care trec spermatozoizii, in locul in care iese din epididim. Intreruperea continuitatii vasului deferent se face, in principal, prin metoda chirurgicala.

Sterilizare chirurgicala la barbati

Sterilizare chirurgicala la barbati

In acest caz, medicul chirurg face o incizie la nivelul scrotului si blocheaza cele doua tuburi prin intermediul carora spermatozoizii sunt transportati de la nivelul testiculului. Astfel nu vor mai fi prezenti in lichidul ejaculat.

Din punct de vedere al avantajelor, aceasta procedura este permanenta, nu este legata de momentul actului sexual, nu are efecte secundare pe termen lung, nu prezinta riscuri pentru sanatate si nu reduce apetitul sexual.

Deoarece sterilizarea chirurgicala este considerata definitiva se recomanda sa fie folosita numai dupa ce cuplul si-a incheiat planning-ul familial. Sterilizarea chirurgicala nu protejeaza impotriva infectiilor cu transmitere sexuala. In plus, niciuna din metode nu actioneaza prin intreruperea evolutiei unei sarcini preexistente.

Decizia asupra metodei anticonceptionale potrivite trebuie sa fie luata impreuna cu medicul, care va face evaluarea starii de sanatate a persoanei si va decide asupra situatiilor speciale, a conditiilor deosebite sau a contraindicatiilor.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum se efectueaza sterilizarea chirurgicala?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!