Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Migrena poate sa fie mostenita ereditar?0 Comments

Publicat in:
Etichete:ereditar, experti, genetica, migrena, migrene, mostenire, studii

Cercetatorii au observat ca migrena poate fi mostenita ereditar. Savantii din Europa, de la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie au descoperit patru gene noi vinovate de cea mai comuna forma de migrena, subliniind caracterul ereditar al acesteia.

Migrena se transmite ereditar

Migrena se transmite ereditar

Potrivit specialistilor, variantele genetice au fost depistate in genomul a 4.800 de persoane care sufera de migrena fara semne neurologice, precum tulburarile vizuale.

Oamenii de stiinta au constatat ca trei sferturi din oameni mostenesc aceasta forma, iar variatiile genetice lipsesc in grupul-martor de 7.000 de persoane sanatoase.

Cercetatorii au observat ca circa o femeie din sase si un barbat din opt sunt afectati de migrena, aceasta fiind o cauza majora pentru care oamenii lipsesc de la serviciu si nu isi pot indeplini sarcinile in mod optim.

De asemenea, savantii sustin ca genele descoperite recent sunt in favoarea argumentelor potrivit carora disfunctiile moleculelor care au rolul de a transmite semnale intre celulele nervoase din creier contribuie la aparitia migrenelor.

Potrivit specialistilor, doua dintre gene intaresc ipoteza unui posibil rol al vaselor sanguine, reflectat in perturbari ale fluxului sanguin.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Migrena poate sa fie mostenita ereditar?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!