Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce este depresia portpartum?Un comentariu

Publicat in:
Etichete:canada, depresie postpartum, mame, medici, oboseala, stres

In anul 2010, medicul candian Meir Steiner din Montreal a realizat o cercetare complexa, observand ca tinerele mamici care au avut de suferit in trecut din pricina tulburarilor emotionale afirmau ca se tem de o alta datorita oboselii pe care o resimteau in timpul sarcinii ulterioare.

Medicul canadian a pus bazele unui proiect care le lasa pe femeile cu risc ridicat de depresie postpartum, adica cele carea dadeau semne in timpul sarcinii, sa ramana in spital pana la 5 zile dupa nastere, conform BBC.

Depresia postpartum

Depresia postpartum

Tinerelor mame li se dadea o camera privata iar copilul era tinut in maternitate peste noapte. Specialistii din Canada incurajau mamele care alaptau sa pompeze laptele sau sa foloseasca formula in timpul noptii, ori sa ceara sa fie trezite numai atunci cand copilul trebuia hranit. Meir Steiner a incurajat mamele sa continue acelasi regim si acasa.

Expertul a declarat ca a ramas uimit de cat de interesante au fost rezultatele, dar, cu toate ca stia ca aceasta metoda functioneaza, avea nevoie si de date statistice care sa-i sustina teoria. In urma cu aproape un deceniu, in 2005 echipa lui a solicitat acordul Fundatiei pentru Sanatate Mentala din Ontario sa inceapa strangerea de dovezi empirice.

Potrivit sursei citate, acest program a fost preluat de atunci de alte sase spitale din Ontario.

Ce este de facut?

Statisticile autoritatilor din Canada releva faptul ca circa 10 – 20% dintre femei sufera de depresie postpartum. Studii recente ofera credibilitate teoriei lui Steiner insa criticii sunt ingrijorati ca programul lui va interveni in procesul de apropiere dintre mama si fat, si ca, desi eficient pentru mama, are un pret destul de ridicat pe termen lung.

Potrivit specialistului, mamele din programul lui au obtinut rezultate mai bune cu alaptarea, iar odata cu trecerea timpului, va costa sistemul mai mult sa trateze mamele pentru depresie portpartum decat l-ar costa pentru a le preveni.

In cazul in care viitoarele mamici se tem de o eventuala depresie dupa nastere, si situatia le-o permite, ar putea sa incerce metoda doctorului Steiner, mai ales ca atata timp cat copilul nu are de suferit, alegerea le apartine.

Mai mult chiar, copilul ar putea beneficia mai bine de prezenta voastra sanatoase si linistite, decat supuse stresului si oboselii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ce este depresia portpartum?

Un comentariu

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!