Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Simptomele ambliopiei la copii0 Comments

Publicat in:
Etichete:afectiune, ambliopia, ambliopie, ce este, copii, medici, ochi, ochi lenes, simptome, vedere

Ce este ambliopia?

Exista copii care au probleme cu ochii, printre acestia aflandu-se cei care sufera de ambliopie, o afectiune care se manifesta printr-un ochi deviat sau care nu se misca in acelasi timp cu celalalt ochi. Medicii sustin ca acesta este numit uneori „ochi lenes„, iar la o mare parte a copiilor ambliopia este destul de dificil de depistat.

Ambliopia

Ambliopia

Ambliopia – Simptome

Printre simptomele care pot indica ambliopia se afla faptul ca ochii copilului nu se misca simultan in aceiasi directie sau nu fixeaza acelasi punct.

De asemenea, puteti sa observati daca un copil are potentialul de a suferi de aceasta afectiune, daca plange sau spune ca simte durere cand un ochi este acoperit.

In plus, alte simptome pot fi reprezentate de anumite miscari de ridicare si coborare sau de lateralitate a capului, pentru a privi ceva sau chiar de o leziune opaca la nivelul corneei, precum cataracta.

Este indicat un consult oftalmologic al copiilor

Medicii sustin ca si in cazul in care veti observa la cel mic ca una dintre pleoapele sale cade si acopera ochiul aproape in totalitate, se poate intampla ca acesta sa fie predispus catre ambliopiei.

Parintii pot sa nu observe daca copilul prezinta tulburari de vedere. Deseori pot sa nu apara semne ingrijoratoare si copiii sa nu se planga de o vedere slaba.

Expertii recomanda consultul oftamologic al copiilor inainte de inceperea scolii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Simptomele ambliopiei la copii

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!