Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Gingiile micutilor trebuie curatate inainte de aparitia dintilor0 Comments

Publicat in:
Etichete:bebelusi, dantura, gingii, recomandari, savanti, studiu, SUA

Oamenii de stiinta din SUA le recomanda parintilor sa curete gingiile micutilor lor, inca dinainte de aparitia dintilor, pentru a preveni aparitia problemelor dentare. Multe dintre mamici stiu ca trebuie sa perieze dintii de lapte ai bebelusilor lor, inca din momentul in care acestia incep sa iasa, asta intamplandu-se in jurul varstei de sase luni.

Spalatul pe dinti la bebelusi

Spalatul pe dinti la bebelusi

Conform datelor unei cercetari realizate de savantii americani de Universitatea Illinois, s-au descoperit cateva sute de bacterii in cavitatile bucale ale bebelusilor. Studiul s-a axat asupra bebelusilor care inca nu aveau dinti, spre deosebire de cele mai multe dintre studiile anterioare, realizate pe copii mai mari, care aveau deja carii dentare.

Oamenii de stiinta din SUA, coordonati de profesorul Kelly Swanson, au folosit un test ADN pentru a examina intreaga populatie de bacterii. Savantii spun ca au descoperit mai multe specii de bacterii decat banuiau. In plus, acestia considera ca descoperirea lor face ca riscul de aparitie a cariilor dentare sa fie mult mai mare, informeaza dailymail.co.uk.

„Cariile dentare reprezinta rezultatul existentei mai multor bacterii care traiesc intr-o comunitate, nu doar rezultatul existentei unui singur patogen. Acum recunoastem ca «fereastra de infectare», depre care se credea ca apare la o varsta a copilului cuprinsa intre 19 si 33 de luni, apare in realitate la o varsta mult mai timpurie, a afirmat expertul Kelly Swanson.

Bebelusii hraniti cu lapte matern, feriti de probleme

Specialistii le recomanda parintilor sa limiteze consumul de alimente si de bauturi ce contin zahar fermentabil la cantitati minime. Mai mult, descoperirea cercetatorilor americani este mai putin susceptibila de a fi aplicata la bebelusii care sunt hraniti exclusiv prin alaptare naturala in primele sase luni de viata.

Medicii americani sustin ca acest aspect se datoreaza faptului ca laptele matern contine anticorpi si antitoxine, in timp ce laptele praf pentru sugari poate avea un continut ridicat de zahar.

In urma acestui studiu complex, s-a constatat ca in SUA, aproximativ 40% dintre copii au deja carii dentare in momentul in care implinesc varsta de trei ani.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Gingiile micutilor trebuie curatate inainte de aparitia dintilor

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!