Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Atentie la patutul copilului tau! Afla de ce…0 Comments

Publicat in:
Etichete:bebelusi, copii, micuti, paturi, rani, studii, SUA

Bebelusii si copiii de varsta foarte mica sunt tot mai predispusi accidentelor de tot felul. Intr-un raport anual din SUA, citat de AP, aproape 10.000 de copii sunt implicati anual in accidente si ajung la camera de urgenta pentru tratament.

Expertii au observat ca o mare parte a ranilor apar cand copiii cu varste intre 1-2 ani incearca sa iasa din patut sau din tarcul de joaca, cad si se ranesc.

Conducatorul studiului, dr. Gary Smith, a precizat ca se remarca o scadere considerabila a numarului de accidente dupa anii 1990 incoace, odata cu introducerea unor norme de siguranta.

Atentie la patutul copilului

Atentie la patutul copilului

Cu toate acestea, si in aceste conditii, o medie de 26 de copii ajung la urgente zilnic din cauza accidentelor domestice.

Cercetarea a fost publicata intr-o revista de studii medicale de pediatrie chiar inainte sa se inceapa discutiile in parlament privind chestiuni legate de siguranta produselor.

Ce se poate face pentru evitarea accidentelor in randul copiilor?

Medicii si-au propus sa implementeze o lege prin care sa se interzica tarcurile care au o latura mobila, create pentru ca sa le fie mai usor parintilor sa aseze copiii la somn sau la joaca.

Grilajul mobil se poate departa de pilonii patului, iar distantele care se creeaza sunt periculoase: bebelusii isi pot prinde mana sau piciorul, se pot sufoca. Milioane de astfel de patuturi au fost retrase de pe piata.

Cercetarea mentionata ii sfatuieste pe parinti ca, atunci cand copii cresc, sa coboare salteaua suficient de mult pentru ca cei mici sa nu se aplece peste margine sau, in cazul paturilor cu grilaj mobil, sa nu-i lase pe copii nesupravegheati cand acesta este coborat.

In plus, copiii trebuie sa fie mutati in paturi obisnuite imediat ce ating inaltimea de 90 de centimetri.

Dr. Smith a accentuat insa faptul ca patuturile raman cel mai sigur loc unde pot fi lasati copiii de varsta mica. Acestia trebuie pusi insa pe spate, fara perna.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Atentie la patutul copilului tau! Afla de ce…

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!