Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum se manifesta alergia alimentara la copii?0 Comments

Publicat in:
Etichete:alergia, alergia alimentara, alergie, alimente, copii, copil, lactoza, lapte, mancare, medici

Potrivit expertilor in domeniul nutritional, ouale, laptele, soia, graul sau rosiile reprezinta 90 la suta din produsele alergice pentru copii. De asemenea, pestele si crustaceele sunt alte doua alimente alergice pentru micuti.

Datele unui studiu arata faptul ca cel putin 5-8% dintre copii mici sunt alergici la aceste alimente. Expertii mai spun ca in general sunt expusi copii mici, unii pot depasi varsta de cinci ani. Printre simptomele alergiei alimentare la copii se numara o respiratie suieratoare si dificultati de respiratie.

Copiii mai pot prezenta eruptii pruriginoase, varsaturi, diaree, greata, umflaturi in jurul gatului si durere abdominale. Specialistii mai spun ca aceste semnale sunt redate imediat, iar unele dintre acestea pot fi severe. Medicii au atras atentia ca una dintre aceste reactii severe poate fi considerata anafilaxia.

Conform expertilor, alergia alimentara la copil se poate manifesta prin dificultati de respiratie, umflarea mucoasei bucale si a gatului, scaderea tensiunii, soc si in cele din urma moartea.

Alergia alimentara la copii

Alergia alimentara la copii

Alergiile alimentare reprezinta intoleranta organismului la anumite alimente si de aceea pot provoca varsaturi, diaree sau eruptii cutanate. La cei mici, pot sa se manifeste reactii de intoleranta la lactoza, de pilda, mai ales cand corpul copilului nu poate produce indeajuns de multa lactaza, o enzima necesara pentru a digera lactoza.

Alimente care pot provoca alergie

Laptele

Medicii spun ca alergia la laptele de vaca se intalneste des la cei mici. Cercetarile indica faptul ca o astfel de alergie se manifesta la un procent de 2,5% din sugari. Unii copii reactioneaza la alte tipuri de lapte, precum laptele de capra sau de oaie.

Expertii sustin ca zaharul din lapte si lactoza nu pot determina alergia, dar pot sa cauzeze intoleranta alimentara. Peste 85 la suta dintre copii de peste cinci ani pot fi alergici, iar circa 10% dintre micuti sunt alergici si la carnea de vita. Alergia la lapte reprezinta riscul dezvoltarii altor alergii alimentare, spun medicii.

Ouale

Alergia la oua prezinta aceleasi procentaj, de circa 2,5%, la fel ca si alergia copiilor la lapte. Potrivit medicilor, copii pot fi alergici la albus sau galbenus ori la ambele. Expertii sustin ca alergia la oua depaseste varsta de 5 ani, dezvoltand in acelasi timp alergiile nazale si astmul.

Soia

Fiind o leguminoasa prezenta in diverse alimente, soia afecteaza numai un procent de 0, 3% dintre copii, mai ales pe cei mici. Rareori, alergia la soia pune in pericol viata micutilor.

Graul

Trebuie spus ca proteinele prezente in boabele de grau provoaca alergia, dar in cazuri minime. Cei mai expusi acestui risc sunt copii mici. Acestia sunt alergici si la alte cereale, precum ovazul si orzul.

Arahidele

Un procent de 0, 6 din totalul populatiei este predispusa acesteia. Alergia la alune poate fi asociata cu o reactie puternica, mai ales in cazul copiilor cu astm bronsic. Doar 20% dintre copii sunt alergici la varsta maturitate, de aceea alergia la arahide este specifica mai mult adultilor.

Cum poti sa previi alergia alimentara la copii?

Medicii recomanda sa evitati administrarea formulelor de lapte cel putin un an, pentru a preveni alergia alimentara la copii. In timpul alaptarii evitati laptele de vaca, pestele, arahidele si ouale, spun expertii.

Este recomandat sa nu introduceti in alimentatia copilului produse solide pana la varsta de sase luni si sa nu administrati albusul de ou pana la varsta de doi ani. In plus, trebuie sa evitati arahidele, pestele si nucile pana la varsta de trei ani.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum se manifesta alergia alimentara la copii?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!