Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce este asexualitatea?0 Comments

Publicat in:


Table of Contents

Potrivit specialistilor in terapia de cuplu, o noua minoritate sexuala isi face loc printre cele deja existente in intreaga lume. Este vorba despre asexuali, cei care fac parte din cea de-a patra orientare sexuala, respectiv persoanele care nu sunt interesate de o activitatea sexuala regulata.

Un studiu realizat in Marea Britanie estimeaza ca 1% din populatie nu simte niciun fel de atractie sexuala.

Asexualitatea

Asexualitatea

Potrivit datelor The Independent, citate de BBC, profesorul Anthony Bogaert, autorul studiului arata faptul ca cei care fac parte din aceasta categorie se simt exclusi din „cultura noastra actuala, foarte sexualizata”.

De pilda, Joshua Hatton, un student de 23 de ani din Birmingham, face parte din aceasta minoritate. Studentul a afirmat ca in urma cu trei ani a auzit de asexualitate pentru prima data. „Ea defineste tot ce simt eu, iar acum nu trebuie sa ma mint pe mine”, a mai spus tanarul englez.

Michael Bogaert, un profesor de la Brock University din Canada, defineste asexualitatea ca o lipsa totala de atractie sexuala fata de un potential partener.

Forme de asexualitate

Expertul spune ca exista doua forme ale acesteia:

  • persoanele care au o doza de atractie sexuala, dar nu directionata spre altii, iar aceste persoane nu fac sex, ci se masturbeaza si
  • cei care nu manifesta niciun fel de dorinta sexuala.

Potrivit sursei citate prima conferinta non-academica despre asexualitate a avut loc la Southbank University, Londra, in anul 2012.

Michael Dore, organizator al conferintei Pride Mondial, a declarat: „Ne dorim ca asexualitatea sa fie recunoscuta ca o orientare sexuala valabila, mai degraba decat o tulburare sau ceva de care oamenii trebuie sa se ascunda”.

Unii dintre asexuali se considera romantici, asa ca desi nu simt nevoia sa aiba o viata sexuala normala, aceste persoane se simt atrase de altele doar pe plan pur emotional.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ce este asexualitatea?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!