Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Depistarea timpurie a cancerului ovarian0 Comments

Publicat in:
Etichete:caini, cancer, femei, medici, metoda, ovar, ovare, ovarian

Savantii si-au propus sa dezvolte o noua metoda de diagnosticare pentru cancerul ovarian. Aceasta noua metoda se bazeaza pe mirosul ascutit al cainelui.

Astfel, oamenii de stiinta sustin ca un dispozitiv care sa descopere timpuriu aceasta boala, combinat din simturile unui caine, analiza chimica si tehnologie moderna ar putea creste rata de supravietuire pentru cei care au aceasta boala, mai ales ca este una despre care nu se afla decat cand ajunge in stadii finale.

Cancer ovarian

Cancer ovarian

Utilizand sange si tesuturi donate de pacienti, Centrul de Dresaj al Cainilor de la Universitatea din Pennsylvania, SUA, a inceput sa dreseze trei caini pentru a mirosi “semnatura” substantelor care indica prezenta cancerului ovarian.

In cazul in care animalele pot detecta marcatorul chimic, oamenii de stiinta de la Centrul Monell vor incerca sa creeze un senzor electronic pentru identificarea aceluiasi miros, potrivit ABC News.

“Daca acesti caini o pot face, ramane intrebarea daca aparatele noastre analitice pot face acest lucru? Noi credem ca putem sa realizam acest lucru”, a declarat George Preti, chimist organic al Centrului Monell.

In peste 70% din cazuri, cancerul este depistat dupa ce s-a instalat in corp

Peste de 20.000 de femei din SUA sunt diagnosticate cu cancer ovarian, anual, iar in momentul cand este descoperit timpuriu, femeile au o rata de supravietuire de 90%, in urmatorii 5 ani. Expertii sunt de parere ca din cauza simptomelor sale generice, luare in greutate, balonare sau constipatie, boala este descoperita in faza terminala, de cele mai multe ori.

S-a observat ca in peste 70% din cazuri, cancerul este descoperit dupa ce s-a imprastiat in corp, spune doctorul Janos Tanyi, un oncolog din Pennsylvania ai carui pacienti participa la acest studiu.

Pentru acele femei, rata de supravietuire pe o perioada de cinci ani este de sub 40%, spune medicul. Cercetatorii din Philadelphia isi vor construi munca pe un studiu anterior care arata ca primele stadii ale cancerului ovarian altereaza mirosurile din corp.

O alte cercetare, de data aceasta britanica, realizat in 2004, demonstra ca, in general, cainii, pot descoperi cancerul de vezica mirosind urina celor bolnavi.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Depistarea timpurie a cancerului ovarian

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!