Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Jocurile pe calculator si cresterea tolerantei la durere0 Comments

Publicat in:
Etichete:agresivitate, computer, durere, jocuri, savanti, studiu, teste

Exista oameni care sunt dependenti de jocurile video violente. Uneori si copii sunt atrasi de aceste jocuri pe calculator, in care jucatorii trebuie sa impuste dusmanii. Desi aceste jocuri nu sunt recomandate copiilor, ele pot fi benefice oamenilor trecuti de o anumita varsta pentru ca le ofera o toleranta mai mare la durere.

Jocuri video violente

Jocuri video violente

O cercetare care a fost realizata de Universitatea Keele pe un esantion de 40 de persoane arata faptul ca acestea, desi au suferit din cauza unei dureri de stomac, au beneficiat de o toleranta crescuta cu aproape 65% dupa ce au impuscat prima persoana din joc, fata de cei care au jucat golf, de pilda.

In timpul studiului respectiv, participantii au jucat atat jocuri violente, cat si non-violente in perioade separate pentru zece minute, apoi si-au pus mainile in apa rece ca gheata pentru a vedea reactia lor la durere.

Specialistii au observat ca pe langa cresterea cu 65% a tolerantei si valoarea ritmului cardiac se afla pe un trend ascendent.

Care a fost motivatia cercetatorilor?

Potrivit expertilor, cresterea tolerantei la durere si a frecventei cardiace pot fi atribuite naturii corpului de raspuns la stres ca pot activa caile descendente de inhibare si diminueaza, astfel, sensibilitatea la durere.

„Am presupus ca sensibilitatea este redusa din cauza reactiilor emotionale ale participantilor de a porni lupta organismului. In acest studiu ne-am propus sa ridicam nivelul de agresivitate al participantilor care se joaca violent. Apoi am testat toleranta la durere.

Rezultatele confirma previziunile expertilor. Jucatorii mai agresivi au o sensibilitate scazuta la durere, cel putin pe termen scurt”, a afirmat dr. Richard Stephens, coordonatorul studiului mentionat.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Jocurile pe calculator si cresterea tolerantei la durere

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!