Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce pica plombele in cazul copiilor?Un comentariu

Publicat in:
Etichete:carii, copii, copil, dentist, plombe, stomatolog

Obturatiile (denumirea medicala a plombelor) au rolul, alaturi de alte tratamente dentare, de a impiedica avansarea cariei si distrugerea dintelui. Acestea sunt, de fapt. modalitati de restaurare a dintilor cariati si trebuie realízate doar dupa ce caria a fost indepartata in totalitate de catre medicul stomatolog pediatru.

Plombele la copii

Plombele la copii

In cazul in care plomba un este realizata corect, caria se va dezvolta in continuare sub plomba, iar copilul va ajunge in scurt timp in urgenta din cauza durerilor dentare.

De ce cad plombele realízate corect?

Chiar daca obturatia a fost realizata corect, exista o multitudine de factori care afecteaza rezistenta acesteia si care duc la pierderea sa:

Muscarea unor obiecre dure precum…

…jucarii, pietre, bucati de lemn, etc. Curiozitatea ii deterimina pe cei mici sa incerce cu dintii cele mai interesante si colorate obiecte din jurul lor, fara a constientiza efectele pe care le pota vea aceste gesturi asupra sanatatii lor.

Scrasnirea dintilor (bruxism)

De cele mai multe ori incontient, copiii actioneaza cu o forta semnificativa asupra maxilarelor, in special noaptea, care treptat poate afecta obturatia dentara. Tocmai pentru a elimina aceste obiceiuri vicioase, medicii stomatologi pediatri recomanda purtarea unor dispozitive speciale, numite TRAINERE.

Salivatia abundenta (frica stimuleaza secretia de saliva)

Aceasta impiedica uscarea corespunzatoare a zonei in care lucreaza medicul stomatolog pediatru si se interpune intre dinte si materialul folosit in realizarea plombei dentare. In timp, acest lucru duce la dezvoltarea unui spatiu intre dinte si obturatie, care, la randul sau, duce la caderea plombei. In cazul in care copilul prezinta un grad crescut de anxietate, medicul trebuie sa ii recomande utilizarea unei tehnici specifice de sedare, precum INHALOSEDAREA.

Obturatia voluminoasa

Exista cazuri in care din cauza unei distructii semnificative a dintelui, obturatia este prea mare pentru a rezista intacta o perioada mare de timp. Aceasta nu are aderenta pe marginile dintilor, motiv pentru care sansele de a cadea sunt crescute.
Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce pica plombele in cazul copiilor?

Un comentariu

  1. alina

     As avea un  lucruru  de adaugat: salivatia nu ar trebui sa fie o problema la  obturare, daca s-ar folosi diga. Varsta copilului este importanta dar va spun cu siguranta ca se poate folosi diga si la copii mici( 4 ani). Salivatia este prezenta bineinteles la toti pacientii, nu putem spune ca obturatia cade datorita mediului umed. Exista cum v-am spus, o solutie profesionala pentru asta.  
     Si acum o intrebare: de ce ati specificat cu atata convingere ca doar medicul stomatolog pediatru poate rezolva problemele dentare ale copiilor?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!