Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Muzica ne stimuleaza creierul. Afla de ce0 Comments

Publicat in:


Daca va place sa ascultati muzica, trebuie sa tineti cont de faptul ca acest demers va stimuleaza creierul sa elibereze dopamina, o substanta care provoaca starea de bine in organism, spun cercetatorii. De aceea, muzica a devenit de-a lungul timpului o parte atat de importanta in societatea umana.

Efectele muzicii la copii

Efectele muzicii la copii

Oamenii de stiinta au incercat sa inteleaga de ce lumea adora sa asculte muzica. Potrivit cercetatorilor, oamenii iubesc muzica din acelasi motiv pentru care sunt atrasi de sex, droguri, jocuri de noroc si de alimentele gustoase, arata un nou studiu, citat de BBC.

Atunci cand asculta muzica care-i place, creierul unei persoane elibereaza dopamina, o substanta responsabilia atat de motivatie, cat si de dependenta. Expertii au observat ca numai anticiparea rularii piesei „Four Seasons”, „Patru anotimpuri” de Vivaldi a stimulat creierelor unor persoane, care au luat parte la un studiu, sa genereze dopamina si sa le ofere o stare de bine.

„Senzatia de rasplata si de bine vine ca urmare a eliberarii de dopamina. Placerea intensa pe care o simtim intareste din punct de vedere biologic creierul”, explica Valorie Salimpoor, cercetator la University din Montreal, Canada.

Aproape ca nu exista cultura in lume in care muzica sa nu joace un rol central, iar acum oamenii de stiinta explica si de ce se intampla acest lucru.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Muzica ne stimuleaza creierul. Afla de ce

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!