Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum se trateaza muscatura de caine?0 Comments

Publicat in:
Etichete:caine, ce sa faci, injectii, medici, muscatura, muscatura de caine, rabie, saliva, tratament

Desi cainii sunt considerati printre cele mai apropiate animale de om, se intampla uneori sa avem probleme, chiar din cauza unui patruped pe care il cunoastem de ani buni. Cu toate ca exista prejudecata ca muscatura de caine n-ar prezinta mari pericole, in cazul in care animalul nu este turbat, trebuie sa aveti grija sa nu ajungeti in aceasta situatie.

Medicii sustin ca in afara de turbare, cainele poate adaposti multe bacterii periculoase pentru sanatatea noastra: tetanos, Klebsiella, E.coli etc. In cazul in care cainele nu se infecteaza, asta provine din faptul ca are anumite imunitati, care lipsesc fiintelor umane. Mai mult, saliva unui patruped contine proprietati antibacteriene de exceptie.

Muscatura de caine - tratament

Muscatura de caine - tratament

Daca este muscat un om sau, mai ales, un copil, expertii sustin ca sunt necesare masuri imediate, in primul rand din cauza existentei pericolului real de a contracta rabia. In acest caz, trebuie sa va prezentati de urgenta la spital.

Curatati zona cu apa si sapun

Trebuie curatata zona afectata cu apa si sapun, iar rana trebuie acoperita cu un tifon imbibat in dezinfectant. In plus, este necesar sa fie realizata verificarea starii de sanatate a animalului la un medic veterinar, iar daca se dovedeste ca patrupedul nu este turbat, ranitului nu i se vor aplica injectiile impotriva rabiei.

Specialistii sunt de parere ca se intampla deseori ca un caine sa turbeze, atunci cand nu te astepti, asa ca se ajunge la situatia ca acesta sa isi muste chiar si propriul stapan, care este de fapt persoana care l-a crescut.

Se recomanda vaccinarea cainelui inca de la inceput!

Daca va aflati printre posesorii de caini, puteti insa elimina problemele din start, prin vaccinarea animalului. Vaccinarea este preventiva atat pentru posesor, cat si pentru orice persoana. Totusi, medicii recomanda sa nu tratati situatia in mod superficial pentru ca si daca cainele a fost vaccinat, cel muscat se poate infecta cu microbii instalati in gura animalului, care se pot transmite la om.

Rana poate fi dezinfectata, daca nu este prea adanca. In caz contrar, se recomanda o vizita la medicul specialist deoarece este posibil sa aveti nevoie de un tratament cu scopul prevenirii unei infectii.

Expertii in comportament canin susutin ca aceste animale devin agresivi daca sunt provocati si ar fi bine sa nu acordati atentie unui caine strain. Specialistii mai afirma ca si propriul caine se simte provocat, daca se actioneaza brutal asupra lui sau in cazul in care stapanul atinge vasul cu mancare in timp ce animalul mananca.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum se trateaza muscatura de caine?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!