Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Tratamentul gleznelor umflate0 Comments

Publicat in:


Potrivit medicilor, acumularea de fluid in glezne, si mai ales in tesuturile moi se numeste edem. Aceasta afectiune se poate manifesta in cadrul unei sarcini, insa si ca urmare a unor probleme medicale, cum ar fi bolile cardiace.

Tratamentul edemelor

Tratamentul edemelor

Umflarea gleznelor reprezinta semnul unui dezechilibru intre lichidul din sange si celulele corpului si apare cand o presiune mare in micile vase de sange forteaza apa sa intre in tesuturile invecinate.

Factori favorizanti

Printre factorii care pot favoriza aparitia glezenlor umflate se numara perioadele lungi de stat in picioare, excesul de sare si fluctuatiile hormonale dinaintea menstruatiei si din timpul sarcinii.

Afectiunea mai poate sa fie semnul unor bolii: vene varicoase, probleme la rinichi, boala de inima sau arteriala, hipertensiune sau retentie de lichid in timpul sarcinii.

Ce trebuie sa mancati in aceasta situatie?

Medicii va recomanda ca sa faceti sport si exercitii fizice timp de o jumatate de ora. Expertii sustin ca miscarea are rolul de a activa circulatia si de a impiedica acumularea lichidului in membrele inferioare.

Este recomandat sa mancati alimente bogate in vitamina C si flavonoide, cum ar fi citrice, broccoli si legume. Trebuie ca neaparat sa diminuati consumul de sare. De asemenea, daca obisnuiti sa stati mai mult timp in picioare, contractati des muschii gambelor, deoarece asa sangele va fi impins astfel in sus prin venele gambelor si va preveni gleznelor.

Tratamentul edemelor

Expertii va recomanda sa apelati cu incredere la aromaterapie si fitoterapie. In acest sens, este bine sa efectuati cate o baie calda in care ati adaugat 6 picaturi de ulei de geraniu, 6 picaturi de ulei de lamaie sau 3 de ulei de rozmarin. Este bine sa consumati circa 2 cani cu ceai caldut spre rece de frunze de papadie si coada soricelului.

Trebuie sa stiti ca si sucul de lamaie este util contra edemului gleznelor provocat de retentia de lichid, mai ales ca acesta are proprietati diuretice. Alte diuretice sunt morcovii, prazul, castravetii, ceapa si napii.

Trebuie ca neaparat sa consultati un medic daca observati ca simptomele se inrautatesc sau apar dupa ce luati un medicament nou. De asemenea, mergeti la medic, daca aveti numai o glezna umflata si daca sunt umflate si sensibilizate partea inferioara a abdomenului si zona inghinala.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Tratamentul gleznelor umflate

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!