Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Stresul si depresia in sarcina – Efecte nedorite0 Comments

Publicat in:


O cercetare care a fost realizata in Canada arat faptul ca supararea care afecteaza femeile in timpul sarcinii poate determina modificari genetice la copiii lor in timpul vietii intrauterine.

Potrivit datelor publicate de BBC, oamenii de stiinta au ajuns la aceasta concluzie imediat dupa ce au studiat circa 36 de copii nascuti dupa furtuna de gheata care a afectat Quebecul in iarna anului 1998.

Stresul si depresia in sarcina

Stresul si depresia in sarcina

Aceasta a reusit performanta sa distruga o mare parte a sistemului de transmisie electrica din aceasta provincie canadiana.

Expertii din cadrul Institutului Universitar Douglas de Sanatate Mentala si de la Universitatea McGill din Montreal au ales cateva femei care au fost insarcinate in aceasta perioada de criza din aceasta tara si au evaluat gradul de suparare la care au fost supuse.

Ce au observat medicii?

Dupa aproape treisprezece ani, specialistii au observat ca ADN-ul din celulele T care fac parte din sistemul imunologic al celor 13 copii nascuti de aceste mame avea „markeri distinctivi” in procesul de metilatie, acesta fiind apreciat drept mecanismul de modificare a activitatii ADN-ului.

Cercetatorii afirma ca procesul de metilatie a ADN-ul unui copil raspunde la semnalele care determina ce fel de gene va folosi micutul.

Savantii au evidentiat faptul ca numarul zilelor in care femeile insarcinate au fost lipsite de curent electric in timpul marii furtuni de gheata care a lovit Canada a ajuns sa determine profilul genetic al copilului in viata sa intrauterina, cu consecinte pentru mai tarziu.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Stresul si depresia in sarcina – Efecte nedorite

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!