Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Alimentele bogate in grasimi pot afecta fatul in timpul sarcinii?0 Comments

Publicat in:


Parintii unui micut trebuie sa fie atenti la ceea ce consuma, dar mai ales mama trebuie sa isi ia masuri sa nu consume alimente procesate in perioada sarcinii. Potrivit opiniei expertilor in nutritie, o dieta bogata in grasimi in timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea creierului copilului.

Grasimile in sarcina

Grasimile in sarcina

Specialistii americani au descoperit ca riscul ca acesta sa devina obez in timpul vietii este mai mare. Cercetatorii de la Scoala de medicina Yale din SUA au indicat faptul ca regimul alimentar poate schimba structura creierului soarecilor. Savantii explica prin aceasta descoperire motivul pentru care copiii ai caror parinti sunt obezi sunt mai predispusi in a deveni supraponderali.

Oamenii de stiinta au mai aflat ca urmare a studiilor realizate ca dieta din perioada sarcinii influenteaza greutatea viitoare a copilului, prin modificarile care au loc la nivelul ADN-ului.

De pilda, noul studiu din domeniu, care a fost publicat in jurnalul Cell, arata faptul ca structura creierului uman poate suferi modificari in perioada intrauterina.

Ce au descoperit savantii din SUA in urma testelor?

Potrivit testelor efectuate pe cobai, femelele care aveau o dieta alimentara bogata in grasimi au avut pui al caror creier a avut parte de modificari. Puii lor au fost predispusi in a deveni supraponderali si a dezvolta diabet de tipul 2, fata de cei ale caror mame aveau o dieta alimentara mai echilibrata.

Expertii au anuntat ca in opinia lor, acestea sunt procese biologice care afecteaza si oamenii si influenteaza modul in care copiii pot deveni obezi.

Acestia sunt de parere ca felul in care reactioneaza cobaii si oamenii este diferit, iar acestia proceseaza grasimea altfel, astfel incat este posibil ca rezultatele acestui studiu sa nu se aplice in cazul femeilor gravide.

Potrivit BBC, specialistii mai sustin ca o dieta alimentara sanatoasa in timpul sarcinii ar putea intrerupe ciclul parintilor obezi care au copii obezi. Oamenii de stiinta americani mai spun ca pana in acest moment nu au fost realizate studii complete asupra oamenilor, care sa arate aceleasi schimbari la nivelul creierului.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Alimentele bogate in grasimi pot afecta fatul in timpul sarcinii?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!