Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Explicatia psihologica a ejacularii precoce0 Comments

Publicat in:


La o anumita varsta, barbatii se pot confrunta cu neplaceri in timpul actului sexual, care pot cauza traume mai tarziu, din punct de vedere psihologic. Medicii spun ca ejacularea rapida se refera la declansarea ejacularii, inainte ca cei doi parteneri sexuali sa doreasca sa se intample acest lucru.

Unii oameni de stiinta au apreciat ca exista o conexiune stransa intre factorii declansatori biologici si psihologici.

Ejacularea precoce

Ejacularea precoce

Potrivit specialistilor, factorii de ordin psihologic agraveaza ejacularea precoce si de aceea tratamentul implica in mod special terapiile psihologice. Majoritatea barbatilor au parte de o ejaculare precoce cel putin o data in viata, sustin medicii.

De multe ori, aceasta problema se intalneste la tineri, in timpul primelor intalniri sexuale, insa apoi acestia invata diverse modalitati prin care se poate controla ejacularea.

Cauze

Medicii mai afirma ca ejacularea prematura poate fi cauzata de

  • depresie temporara,
  • stres,
  • probleme financiare,
  • de represiuni sexuale sau
  • o lipsa generala de incredere.

In plus, unii specialisti mai sustin ca ejacularea precoce poate fi provocata si de o lipsa de comunicare intre parteneri sau de conflicte nesolutionate.

Experientele traumatizante din trecut duc la ejaculare prematura!

In cazul in care in cadrul primelor intalniri, un barbat se grabeste si actul sexual are loc sub presiune, acesta poate fi conditionat sa ajunga la orgasm repede. De asemenea, medicii mai spun ca in clipa cand un barbat incepe actul sexual, in timp ce este stresat de gandul ca nu-si va satisface partenera, atunci isi va controla ejacularea cu mare dificultate.

O alta cauza a ejacularii premature este cea care se refera la faptul ca un barbat a avut o experienta sexuala traumatizanta la o varsta frageda si ar putea suferi de anxietate sexuala pe tot parcursul vietii sale.

Expertii mai sunt de parere ca si starile depressive afecteaza nu numai mintea, ci si corpul.

Tristetea si depresia se pot transfroma in simptome de oboseala, epuizare si letargie fizica. In cazul in care un barbat sufera de depresie, exista o mai mare sansa ca el sa sufere de o disfunctie sexuala, mai spun specialistii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Explicatia psihologica a ejacularii precoce

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!