Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce se intampla cu copiii langa care fumati0 Comments

Publicat in:


Cercetatorii italieni au reusit sa tina sub observatie un grup de copii care sufereau de afectiuni ale plamanilor, provocate de fumat, dar si de poluare. Specialistii spun ca fumatul este extrem de nociv pentru copii si le aduce multe probleme. In plus, expertii din cadrul Universitatii din Roma au observat ca micutii care vietuiesc intr-un mediu poluat si care par perfect sanatosi, pot prezenta mai tarziu tot felul de afectiuni ale cailor respiratorii.

Parinti fumatori - efecte la copii

Parinti fumatori - efecte la copii

Concluziile savantilor sunt ca, in cazul in care parintii se opun unui astfel de comportament, adolescentii nu mai fumeaza. Cercetarile mai indica faptul ca tentatia adolescentilor de a se apuca de fumat se diminueaza in cazul in care familia dezaproba acest obicei.

Cu toate ca parintii ar putea sa fie fumatori, faptul ca acestia nu sunt de acord ca cei mici ar putea sa devina „consumatori de tutun” influenteaza puternic optiunea ulterioara a copilului, sustin expertii.

De altfel, savantii din Italia au constatat ca acestia subestimeaza capacitatea lor de a influenta comportamentul copiilor lor, de teama ca o interdictie efectuata in mod direct ar putea determina mai degraba efecte contrarii decat sa duca la renuntare.

Astfel, mai mult de 300 de adolescenti au fost subiectii unor chestionare timp de doi ani. Dintre acestia, cei care au afirmat ca parintii lor se opun ca ei sa se apuce de fumat, cam 19 la suta au devenit in cele din urma fumatori convinsi.

De asemenea, dintre cei 41 care, initial, declarau ca parintii le dau voie sa fumeze, procentul celor care, pana la urma, au ajuns sa o faca a fost cu mult mai mare, de circa 27 la suta.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ce se intampla cu copiii langa care fumati

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!