Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce plange un copil mic?0 Comments

Publicat in:


Majoritatea copiilor proaspat nascuti au obiceiul de a plange, iar de multe ori parintii lor nu stiu cum sa procedeze in acest sens pentru a-i calma. Medicii spun ca acesta este felul in care acestia comunica foamea, durerea, teama, nevoia de somn sau alte nevoi.

Plansul bebelusului

Plansul bebelusului

Potrivit specialistilor, plansul copilului poate fi dificil de interpretat, mai ales la inceput. Medicii spun ca in primul rand un copil mic poate sa planga din cauza ca ii este foame.

Daca vreti sa va hraniti bebelusul inainte de a ajunge la faza de plans, trebuie sa invatati sa recunoasteti semnele care arata ca ii este foame: se agita, plescaie buzele, roteste capul dupa mana ta atunci cand i-o atingi de obraz, isi duce manutele la gura.

Scutece murdare

De asemenea, un micut poate sa inceapa sa planga din cauza scutecelor murdare. Exista unii copii care anunta imediat cand trebuie schimbati, altii pot tolera un scutec murdar mai mult timp. Medicii spun ca oricum ar fi, aces aspect este usor de remediat.

Nevoia de somn

Un alt motiv intemeiat pentru care bebelusii incep sa planga este acela referitor la nevoia de somn. Atunci cand le este somn, copii mici pot pur si simplu sa se culce! Asa cred multi dintre parinti! Insa, realitatea este cu totul alta, mai ales ca s-a observat ca este mai greu pentru ei decat ati putea crede. In loc sa se culce, bebelusii pot sa se agite si sa planga, mai ales cand sunt extenuati.

Nevoia de afectiune il face pe cel mic sa planga

Copilul poate sa isi manifeste prin plans dorinta de a fi tinut in brate, mai ales ca cel mic are nevoie de multa afectiune. Expertii sunt de parere ca micutilor le place sa vada fata parintilor, sa le auda vocea, sa le asculte bataiile inimii si pot chiar sa le detecteze mirosul unic. De asemenea, plansul poate fi un mod de a spune ca vor sa fie tinuti in brate.

Probleme cu burtica

Daca are probleme cu burtica, cum ar fi gaze, colici sau altceva, atunci copilul mic va incepe sa planga. Conform specialistilor, problemele cu burtica asociate cu gazele sau colicii pot sa faca asa fel incat cel mic sa aiba parte de un plans neconsolabil timp de cel putin trei ore pe zi, cel putin trei zile pe saptamana.

In cazul in care bebelusul vostru se agita adesea dupa masa si plange, este posibil sa-l doara burtica. Multi parinti apeleaza la picaturi anti-gaze, sau diferite preparate pentru copii facute din plante.

Medicii spun ca este indicat sa primiti acordul unui specialist inainte de a folosi astfel de preparate! Chiar daca copilul dumneavoastra nu are colici si nu a fost agitat dupa masa, un episod ocazional de durere provocata de gaze il poate face foarte agitat si plangacios pana cand ii trece.

Daca banuiti ca are gaze, incearcati ceva simplu pentru a le elimina, cum ar fi sa-l puneti pe spate, tineti-l de picioare si miscati-i-le.

Alte cauze ale plansului bebelusilor

Alte cauze care pot provoca durere abdominala sunt: refluful gastric, viroza digestiva, alergia la lapte, intoleranta la lactoza, constipatia sau blocajul intestinal. In cazul in care suspectati ca problema ar fi alta decat niste simple gaze, trebuie sa va adresati medicului copilului cat mai repede!

Conditii de temperatura

Un copil mai poate plange din cauza confortului sau a conditiilor de temperatura, adica fie ii este prea rece, fie ii este prea cald. Atunci cand bebelusului ii e racoare, de pilda, cum ar fi atunci cand ii scoateti hainele pentru a-i schimba scutecul sau cand ii curatati funduletul cu servetel umed, poate protesta prin plans.

Bebelusii se simt confortabil sa poarte o haina in plus decat cum va este bine dumneavoastra. Pe bebelusi ii deranjeaza mai putin sa le fie prea cald decat prea frig, asa ca plang mai putin viguros cand le este cald.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce plange un copil mic?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!