Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce fel de boli poate mosteni un copil de la mama sa?0 Comments

Publicat in:


In general, copii seamana cu parintii lor, dar pe langa trasaturile fizice si de caracter, multe probleme de sanatate grave pot fi transmise prin gene. Potrivit expertilor din Marea Britanie, este posibil ca un copil sa preia genetic cateva afectiuni ale parintelui. De exemplu, migrenele care apar la mama s-ar putea transmite si la fiica.

Boli ereditare copii

Boli ereditare copii

In cazul in care mama sufera de o astfel de afectiune, exista riscul sa le mostenesti si tu in proportie de 70-80%.

Potrivit sursei citate, aceste dureri de cap puternice se afla in conexiune cu o gena, care la unele persoane nu „functioneaza” normal. Medicii spun ca este indicat sa afli care sunt factori care provoaca migrene mamei tale si sa cauti sa-i eviti. Este vorba despre cofeina, alcool, zgomot puternic sau chiar consumul de branzeturi.

Si bolile de inima se pot transmite de la mama la fiica!

Un alt exemplu este cel al cancerului de san. Aceasta afectiune se poate transmite in unele cazuri de la mama, printr-o gena care a suferit anumite mutatii. Specialistii sunt de parere ca boala nu poate fi evitata, chiar daca duci o viata sanatoasa.

Este necesar sa faci o analiza genetica specifica pentru a afla daca esti purtatoare a genei cu probleme. In cazul depresiei, riscul de a mosteni o boala psihica este de circa 10%. Este vorba tot de o gena care se transmite de la mama la fiica. In aceasta situatie, solutia ar fi sa poti sa eviti stresul, oboseala, alcoolul.

Referitor la obezitate, oamenii de stiinta spun ca cei cu anumite gene au un risc crescut de a se ingrasa. Aceste persoane trebuie sa depuna un efort mai mare pentru a se mentine in forma.

Trebuie spus ca genetica determina atat predispozitia catre ingrasare, cat si forma corpului. In cazul in care observi ca esti predispusa la ingrasare, este necesar sa ai grija tot timpul la ceea ce mananci si la activitatea fizica.

Afectiunile de inima sunt si ele boli care produc multe necazuri. De pilda, genetic vorbind, in cazul in care mama ta are o boala de inima, riscul tau este cu 20% mai mare decat la ceilalti oameni. Poti sa eviti acest aspect printr-o viata sanatoasa, o greutate corporala normala si sa mananci cat mai sanatos.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ce fel de boli poate mosteni un copil de la mama sa?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!