Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce nu este bine ca femeile gravide sa fie stresate?0 Comments

Publicat in:


Viitoarele mamici trebuie sa aiba grija si sa stea departe de stres, potrivit savantilor din SUA. Acestia au observat ca femeile insarcinate care sunt stresate au un risc major de a pierde sarcina sau sa nasca copii morti. Potrivit Care2.com, oamenii de stiinta au rugat un grup de 2.000 de femei sa raspunda unui chestionar la la 24 de ore dupa ce au nascut.

Stresul la femei gravide

Stresul la femei gravide

Au fost incluse aproximativ 600 de femei ai caror copii si-au pierdut viata la nastere sau au pierdut sarcina pe parcurs.

Cercetarea arata faptul ca reprezentantele sexului frumos au mentionat ca au trecut prin mai multe experiente stresante in ultimul an, printre care se numara pierderea unui membru al familiei sau pierderea locului de munca, prezinta un risc de 2,5 ori mai mare de a avea copii morti la nastere, fata de femeile care nu au trecut prin astfel de evenimente stresante.

Conform savantilor, rezultatele arata ca este necesar ca medicii sa fie informati cu privire la evenimentele stresante din viata femeilor gravide, astfel incat acestea sa poata primi ajutorul necesar trecerii peste aceste evenimente in cadrul asistentei medicale prenatale.

10% dintre femeile care au nascut au trecut prin mai multe evenimente stresante in ultimele 12 luni

Sursa citata mai anunta ca Marian Willinger, savant la Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development (NICHD), institut ce a finantat acest studiu, a declarat ca asemenea evenimente stresante sunt destul de comune.

O mare parte a femeilor gravide care au trecut prin astfel de evenimente au nascut copii sanatosi.

In plus, dintre femeile care si-au dus sarcina pana la capat, cam in jur de trei sferturi au avut parte de un eveniment stresant in ultimul an de viata, fata de 83% dintre femeile ai caror copii s-au nascut morti sau au murit in timpul sarcinii.

Circa 10% dintre femeile care au nascut si una din cinci dintre femeile care au pierdut sarcina au trecut prin mai multe astfel de evenimente stresante in ultimul an de viata.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce nu este bine ca femeile gravide sa fie stresate?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!