Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum se manifesta una dintre cele mai ciudate fobii?0 Comments

Publicat in:


Una dintre cele mai ciudate fobii este cea legata de stiintele exacte, mai precis de matematica. Oamenii de stiinta au confirmat recent aceasta ipoteza in cadrul unor studii complexe realizate la Universitatea Stanford din SUA.

Fobia de matematica

Fobia de matematica

Savantii au aflat ca in cazul elevilor de curs primar carora le era teama de matematica in creierul acestora se poate activa o adevarata zona a fricii.

Potrivit Health.com, prin activarea exacerbata a acestei zone se intampla ca regiunea care se ocupa cu rezolvarea problemelor sa nu mai functioneze asa cum ar trebui in mod normal.

Ce spun testele?

Savantii au supus unor teste circa 50 de elevi in cadrul studiului. Unii dintre acestia aveau temeri fata de materia matematica, iar altii nu priveau deloc cu frica rezolvarea unor probleme dificile. Scolarii au fost monitorizati in asa fel incat sa li se cuantifice nivelul de stres in momentul cand incercau sa rezolve problemele specifice materiei.

Expertii sustin ca au constatat ca scolarii care au predispozitie catre o adevarata fobie de matematica munceau si mai incet decat ceilalti, mai putin eficient in general, fiind mai lenti in gandire.

Cercetarea a fost publicata in jurnalul Psychological Science, relateaza Health.com.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum se manifesta una dintre cele mai ciudate fobii?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!