Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cat de nociva este carenta de iod pentru gravide?0 Comments

Publicat in:


Iodul este unul dintre cele mai importante elemente de care are nevoie corpul uman pentru a functiona optim. Potrivit specialistilor, iodul reprezinta un oligoelement care este prezent in corpul uman in cantitati mici, dar este foarte important pentru functionarea corecta a glandei tiroide.

Iodul in sarcina

Iodul in sarcina

Corpul uman contine in jur de 40mg de iod, iar dintre acestea 10mg sunt depozitate in tiroida, care prezinta o afinitate deosebita pentru aceste element.

Medicii ne anunta ca iodul este absolut necesar pentru mentinerea functionalitatii metabolismului celular in parametri optimi.

Asa, corpul este capabil sa transforme nutrientii in energie, iar iodul joaca un rol desoebit in sinteza hormonilor tiroidieni cum ar fi triiodotironina, tetraiodotironina sau tiroxina. Acestia apar prin cuplarea acestui oligoelement cu tirozina. Printre alte efecte benefice ale iodului se numara rolul antiaterosclerotic, antitoxic, dar si cel de hipotensor.

Cei care nu mananca carne au un nivel al iodului mai scazut

Expertii din Marea Britanie sustin ca s-a constatat in urma unor studii ca femeile insarcinate trebuie vazute frecvent de un medic endocrinolog, mai ales pentru ca iodul inusficient in corp poate determina pierderea sarcinii.

Este vorba despre femeile care au renuntat la carne si produse animale, intrucat se pare ca vegetarienii prezinta un nivel al iodului mult mai scazut.

Specialistii spun ca aceasta deficienta se instaleaza chiar si atunci cand toti ceilalti hormoni eliberati de tiroida se incadreaza in limite normale. Descoperirea le apartine cercetatorilor britanici care au inclus 256 de persoane in studiul lor.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cat de nociva este carenta de iod pentru gravide?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!