Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Studiu: Ce efecte benefice au jocurile video asupra copiilor?0 Comments

Publicat in:


Desi multi parinti nu sunt de acord cu copiii care stau ore in sir in fata computerului sa se joace, iata ca oamenii de stiinta vin sa aduca noi argumente in favoarea jocurilor video. Expertii spun ca in multe cazuri, jocurile video pot diminua anxietatea si stresul, pot restabili functiile motorii, precum si sa imbunatateasca vederea.

Jocurile video pentru copii

Jocurile video pentru copii

Potrivit unor teste complexe, copiii diagnosticati cu boli grave precum autismul, depresia sau Parkinson, au parte de semne de ameliorare a simptomelor in cazul in care se joaca pe calculator.

Aceasta este concluzia unui studiu intreprins la Universitatea din Utah, SUA.

Jocurile video reduc stresul!

Expertii spun ca jocurile video pot conferi sentimentul de putere, dar si un spirit de luptator, chestiuni importante de care un copil are nevoie odata cu trecerea timpului. In cazul in care iti lasi copilul in fata ecranului TV pentru a se juca jocuri interactive, acestea il pot ajuta sa aiba un mai bun control asupra abilitatilor motorii, sunt de parere si cercetatorii australalieni.

Potrivit savantilor din aceasta tara, jocurile video diminueaza efectele nocive ale starilor de stres si cele ale depresiei. Cel putin asa arata rezultatele unei cercetari care a fost realizata pe subiecti care sufereau de stres si depresie.

Studiul mentionat mai indica faptul ca acesti micuti si-au exprimat mai usor frustrarea luand parte la diferite jocuri video, inregistrandu-se o imbunatatire a starii lor de sanatate.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Studiu: Ce efecte benefice au jocurile video asupra copiilor?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!