Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Preferintele alimentare se transmit de la mama la copil. Iata de ce0 Comments

Publicat in:


O cercetare realizata de curand a aratat faptul ca femeile gravide trebuie sa aiba parte de o dieta foarte diversa pentru ca bebelusii lor sa nu devina mofturosi. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca gusturile la care fatul este expus in viata intrauterina se vor transmite, fiind recunoscute si preferate celor pe care nu le cunoaste.

Preferinte alimentare mama

Preferinte alimentare mama

Conform Care2.com, savantii de la Universitatea din Dijon, au observat ca in cadrul perioadei de sarcina, la creierul in formare al fatului ajung date referitoare la alimentele consumate de mama, cu consecinte pe termen lung.

Ce au observat savantii?

De exemplu, copiii ai caror mame au consumat alcool in timpul sarcinii se ling pe buze numai la mirosul alcoolului, chiar daca nu l-au gustat niciodata.

In contextul unor teste realizate in Franta s-a demonstrat ca cei mici ai caror mame consumasera usturoi in timpul sarcinii au reactionat foarte bine la aceste mirosuri, Un alt studiu realizat in Germania s-a axat asupra gustului vaniliei si preferintelor formate imediat dupa nastere.

Potrivit sursei citate, aceasta aroma, folosita la laptele praf, s-a regasit sau nu in ketch up-ul care a fost degustat de participantii la teste, care aveau varste cuprinse intre 12 si 59 de ani. Specialistii au demonstrat ca micutii care au fost alaptati din biberon cu lapte praf cu aceasta aroma, au preferat si ketch up-ul cu o vaga aroma de vanilie, fata de ceilalti copii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Preferintele alimentare se transmit de la mama la copil. Iata de ce

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!