Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cele mai frecvente boli in primul an de viata0 Comments

Publicat in:


Primele 1000 de zile sunt considerate ca fiind definitorii pentru dezvoltarea si parcursul ulterior in viata de adult a micutului tau. Astfel, in perioada de graviditate si in primii 2 ani de viata ai bebelusului, agenda zilnica a unei mame are ca scop principal ocrotirea si mentinerea sanatatii bebelusului. De aceea, aceasta perioada este caracterizata ca fiind dificila, abundenta in schimbari de stari si obiceiuri, cu o atentie concentrata pe acomodarea celui mic la diverse modificari de temperatura si mediu.

Iata care sunt cele mai frecvente afectiuni cu care te vei confrunta, dar si care suntsolutiile pentru bolile copilariei:

Cele mai frecvente boli in primul an de viata

Cele mai frecvente boli in primul an de viata

De la raceli, varsaturi, iritatii sau probleme de constipatie sau diaree, in primul an te vei confrunta cu toate acestea. insa, de fiecare data cand vei intampina o astfel de situatie, trebuie sa consulti medicul specialist, neonatolog sau pediatru. in plus, mamicile si taticii trebuie sa gaseasca stapanirea de sine pentru a nu transmite si copiilor emotiile lor.

Constipatia

Constipatia esta una dintre afectiunile comune la bebelusi.Copilul tau poate avea scaun dupa fiecare masa, insa de multe ori se intampla sa aiba si scaun la un interval de o zi, chiar doua.in functie de organism, cauzele constipatiei depind de mai multi factori: de la tipul de hrana si de lichide ingerate si pana la activitatile pe care le desfasoara copilul. Vestea buna este ca pe masura ce copilul creste problema constipatiei se diminueaza.

Raceala sau gripa

Raceala sau gripa sunt la fel de des intalnite.in primul an de viata, sistemul imunitar este in dezvoltare si cu siguranta cel mic va contacta cel putin o raceala. in plus, copilul exploreaza universul din jur folosind cu preponderenta mainile si gura, astfel ca este expus virusilor. Racelile sunt frecvente in sezonul toamna-iarna, sezon pe care copiii il petrec mai mult in interior, un mediu propice raspandirii rapide a virusilor pe cale virala.Exista posibilitatea ca micutul tau sa sufere si de o forma mai avansata si grava a racelii, gripa. Iar atunci cand apar simptome precum temperatura si rosu in gat cel mai indicat este sa consulti medicul pentru tratament adecvat.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cele mai frecvente boli in primul an de viata

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!