Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum prevenim deformarea capului bebelusului?0 Comments

Publicat in:


De-a lungul timpului, s-a constatat ca multi copii mici au capul deformat putin intr-o parte. Medicii specialisti sunt de parere ca acest lucru se datoreaza faptului ca inainte de a se naste, capul copilului este modelat destul de inegal.

Exista si situatii cand forma capului bebelusului este influentata de pozitionarea acestuia pe o singura parte, mai ales cand el doarme. Expertii sustin ca in crestetul capului se afla 2 zone mai sensibile, loc unde oasele craniene nu s-au unit.

Deformarea capului la bebelusi

Deformarea capului la bebelusi

Potrivit opiniei medicilor, acestea sunt favorabile dezvoltarii rapide a creierului in primele 12 pana la 18 luni de viata ale celui mic.

De asemenea, trebuie sa stiti ca flexibilitatea craniului reprezinta un avantaj biologic care are scopul de a ajuta copiii sa supravietuiasca, dar din cauza acesteia prea mult timp petrecut intr-o singura pozitie poate duce in timp la o forma nu tocmai regulata a capului, scrie Health.com.

Medicii sustin ca aceasta este deseori sesizabila cand privesti capul copilului tau de sus in jos. Din acest unghi, partea din spate a capului poate parea mai turtita intr-o parte decat in cealalta, sustin specialistii.

Ce recomanda medicii parintilor?

Medicii afirma ca deformarea capului din cauza pozitiei este intalnita mai ales la copiii care stau mult timp cu fata in sus, iar cu toate ca aceasta reprezinta pozitia cea mai sigura pentru somn, exista si variante la care poti apela pentru a evita modelarea gresita a capului celui mic. In acest sens este bine sa lasati bebelusul sa doarma cu fata in sus, dar sa alternati directia in care are acesta capul.

De exemplu, in cazul in care copilul vostru va adormi in patut, il puteti aseza intr-o zi cu capul rezemat de partea dreapta a patutului si in alta rezemat de partea stanga, scrie Health.com. Este indicat sa il tineti in brate mai mult timp cand nu doarme, asa incat sa poti evita presiunea asupra capului din clipele cand el sta in pat sau in scaunul pentru copiii.

In cazul in care copilul s-a obisnuit si ii place sa stea intr-o anumita pozitie, il puteti aseza astfel incat sa fie nevoit sa intoarca capul pentru a se uita la voi. El va intoarce capul si pentru a vedea de unde provin zgomotele din camera.

Medicii recomanda ca pentru asta sa mutati patutul bebelusului sau pozitia jucariilor care il atrag, din cand in cand.

Trebuie spus ca si alaptatul poate incuraja asezarea bebelusului pe ambele parti, iar medicii sunt de parere ca acesta este un factor important pentru modelarea capului micutului. Potrivit sursei citate, acelasi demers poate fi facut si in cazul in care bebelusul este hranit cu biberonul. Si de aceasta data, este bine sa incerci sa alternezi de fiecare data bratul pe care il tii, iar copilul va fi nevoit sa isi schimbe pozitia capului.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum prevenim deformarea capului bebelusului?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!