Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Deshidratarea la bebelusi0 Comments

Publicat in:


Un bebelus poate avea probleme de sanatate ca urmare a multor factori. Printre acestia se numara si labilitatea functiei renale, care face ca micutii sa fie expusi deseori la deshidratare.

Medicii sustin ca este vorba despre un caz de urgenta, a carui problematica se poate evalua in functie de cat de mult a pierdut cel mic in greutate, semnele clinice constatate de catre medici sau de originea deshidratarii.

Deshidratarea la bebelusi

Deshidratarea la bebelusi

Deshidratarea la bebelusi – Simptome

Va veti da seama imediat daca un copil mic este deshidratat daca are gura uscata, dar si pielea, acestea fiind primele semne care trebuie sa alarmeze mamele.

De asemenea, un alt indiciu in acest sens il reprezinta fontanela sau spatiul care se formeaza la intalnirea oaselor calotei craniene, care la nastere nu sunt complet sudate. Expertii spun ca aceste oase se contracta mai des ca de obicei.

Alt semn acare ar trebui sa va atraga atentia este faptul ca micutul urineaza la intervale mai mari de 6-8 ore, in cantitati mici, iar urina are o culoare inchisa.

Cum se procedeaza in caz de deshidratatare a bebelusului vostru?

Daca este deshidratat, micutul vostru va deveni nervos si apatic si nu va mai vrea sa manance.

In cazul scaderii in greutate, se estimeaza ca, daca aceasta este inferioara unui procent de 5% din greutataea corpului, este vorba de o deshidratare moderata. In cazul in care este mai mare sau egala cu 10 procente din greutatea corpului, expertii sunt de parere ca avem de-a face cu o deshidratare severa care impune spitalizarea.

Intre 5 si 10% este vorba despre o deshidratare care trebuie supravegheata indeaproape, de preferat, la domiciliu. Printre cauzele deshidratarii unui copil mic se mai afla si febra, despre care medicii afirma ca aceasta reprezinta una dintre cele mai frecvente cauze.

In plus, expertii spun ca deshidratarea poate aparea si in cazul in care camera in care sta bebelusul este foarte calduroasa sau daca cel mic este imbracat prea gros, asa ca deshidratarea se produce cu usurinta. Specialistii mai spun ca alte simptome ar fi date de prezenta unor afectiuni cu manifestare diareica sau voma, precum si de leziunile pielii, cum ar fi arsurile grave.

Medicii spun ca la un bebelus, consumul de apa este foarte important pentru functionarea organismului, deoarece aceasta regleaza temperatura corpului, transporta nutrientii, oxigenul, enzimele, hormonii si glucoza catre celule, protejeaza organele si fortifica muschii.

Apa participa la eliminarea deseurilor metabolice si ajuta rinichii sa functioneze normal. Pentru bebelusi, medicii recomanda sa nu se foloseasca niciodata apa de la robinet, ci doar apa plata. Daca bebelusul este alaptat, atunci il puteti pune la san mai des.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Deshidratarea la bebelusi

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!