Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cele mai frecvente boli in primul an de viata0 Comments

Publicat in:


Edemul fesier

Edemul fesier sau iritatia de scutec este un lucru normal in viata unui bebelus. Aparitia iritatiei de scutec nu trebuie sa te alarmeze, pentru ca urina amestecata cu bacteriile prezente in scutecul copilului se transforma in amoniac si poate fi foarte iritant. O rutina de ingrijire a organelor genitale ale bebelusului dupa fiecare scaun, spalat cu apa si sapun delicat pentru bebelusi, precum si folosirea unei creme emoliente este suficienta pentru a scapa de aceste probleme.

Cele mai frecvente boli in primul an de viata

Cele mai frecvente boli in primul an de viata

In plus, odatacu diversificarea hranei bebelusului si introducerea alimentelor solide, scaunul isi schimba compozitia sau frecventa cu care apare, situatii care pot avea drept consecinta iritarea pielii pe termen scurt.

Diareea

Diareea este la fel de cunoscuta printre bolile primului an de viata. Diareea presupune scaune frecvente, moi si apoase, cateodata avand si un miros foarte urat. Uneori diareea poate insemna si o frecventa a scaunelor de pana la 20 de ori pe zi. Un episod de diaree poate dura pana la cateva zile si poate fi insotit de crampe abdominale. Cauza cea mai des intalnita a diareei este o infectie cu un virus sau cu o bacterie. Atunci cand diareea este produsa de o infectie virala poate fi insotita si de stari de voma, dureri abdominale, febra si frisoane. Daca diareea este insotita de voma, poate prezenta un risc de deshidratare si este obligatorie prezenta la medicul pediatru.

Regurgitarile si varsaturile

Desi regurgitarile se manifesta asemanator varsaturilor, ele sunt frecvente si firesti la sugari si sunt diferite de episoadele vomitive. Varsaturile se caracterizeaza prin expulzarea unei cantitati mari de mancare in episoade frecvente si sunt adesea insotite si de alte simptome – febra, moleseala, iritabilitate.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cele mai frecvente boli in primul an de viata

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!