Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

De ce este important ca diferenta de varsta intre frati sa fie de cel putin 2 aniUn comentariu

Publicat in:


Specialistii in psihologie spun ca diferenta cea mai buna din punct de vedere al varstei intre frati este de cel putin 2 ani. In acest fel, copii au sansa sa creasca armonios. Potrivit Health.com, in clipa cand intre frati exista o diferenta de varsta mai mica de 2 ani, unul dintre acestia va fi neglijat de parinti, iar consecintele se vor rasfrange asupra inteligenta acestuia.

Difereta de varsta intre frati

Difereta de varsta intre frati

Potrivit sursei citate, parintii care vor un al doilea copil trebuie sa astepte sa treaca cel putin 2 ani pentru conceperea celuilalt micut, asta daca vor sa aiba copii inteligenti.

Aceasta concluzie a reiesit ca urmare a unei cercetari care a fost realizata de experta din SUA Kasey Buckles, profesor la Universitatea „Notre Dame” din Indiana.

Cum a decurs cercetarea?

In cadrul studiulu a fost testata inteligenta a peste 5.000 de perechi de frati si s-a observat ca diferenta ideala de varsta intre frati este de cel putin doi ani.

Cand fratii au varste prea apropiate, unul dintre copii nu mai primeste aceeasi atentie din partea parintilor, acestia neavand resursele necesare suficiente pentru a face acest lucru. Pe de alta parte, micutii care erau cu cel putin doi ani mai mari decat fratele sau sora s-au descurcat mai bine la matematica si la lectura.

Potrivit opiniei specialistului american, diferenta de doi ani este foarte importanta, mai ales pentru ca primii ani sunt cei mai importanti in dezvoltarea unui copil. In plus, alti factori care influenteaza acest raport sunt banii familiei.

In familiile cu venituri mari, lipsa de timp a parintilor in educatia copiilor poate fi substituita de educatori, dar in cele mai sarace, acest lucru nu mai este posibil si are consecinte nocive pe mai tarziu.
Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
De ce este important ca diferenta de varsta intre frati sa fie de cel putin 2 ani

Un comentariu

  1. ema

    Va contrazic, este o concluzie eronata. Am doi copii si intre ei este diferenta de un an si 3 luni si nu au fost probleme de nici un fel. S-au inteles de mici f. bine, au crescut f. bine fizic si psihic. Si acum se inteleg f. bine chiar daca acum sunt la casele lor. In anii copilariei s-au ajutat (la gradi) au fost cei mai buni prieteni, la scoala cel mare l-a ajutat pe cel mic. Cand s-au facut mari mergeau impreuna la munte cu prietenii lor de clasa, deci cercetarea nu inseamna si adevar. Totul depinde de parinti cum stiu sa-si educe copii.

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!