Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Importanta testului Lahm-Schiller pentru femei0 Comments

Publicat in:


Potrivit specialistilor, in cazul femeilor, testul denumit Lahm-Schiller reprezinta o cale de diagnostic adjuvanta, care se poate utiliza in situatia aparitiei cancerului de col uterin. Aceasta metoda se poate practica in clipa cand la examinarea cu valve se constata modificari ale colului uterin, sustin medicii.

Testul Lahm-Schiller

Testul Lahm-Schiller

In ce consta?

Medicii sunt de parere ca aceasta metoda consta in badijonarea colului uterin al unei femei cu o solutie slaba de Lugol. Metoda pune pret pe capacitatea glicogenului de a fixa iodul din solutie, care se coloreaza prin fixarea sa.

Trebuie spus ca celulele epiteliului pavimentos displazic nu fixeaza iodul, aparand ca niste zone de culoare alba cu margini nete, denumite zone iod negative.

Toate pacientele cu test Lahm-Schiller pozitiv trebuie sa fie investigate suplimentar

Expertii spun ca zonele cu epiteliu cilindric sau eroziunile sunt zone iod-negative dar fara semnificatie oncologica.

Conform Health.com, zonele iod-negative pot fi ectopii, eroziuni, ulceratii, displazii sau neoplasme. Sursa citata mai scrie ca pentru situatia in care colul unei femei prezina o mucoasa anormala sau o stare precanceroasa, aceasta nu se coloreaza in brun.

Trebuie spus ca toate pacientele cu test Lahm-Schiller pozitiv este necesar sa fie investigate suplimentar, fiind suspecte de posibilitatea existentei unui neoplasm de col uterin.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Importanta testului Lahm-Schiller pentru femei

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!