Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Poti merge pe munte daca esti insarcinata?0 Comments

Publicat in:


Daca esti insarcinata si vrei sa te duci in concediu la munte pentru cateva zile, iar cei din jurul tau iti spun ca nu ar fi prea bine sa mergi la altitudine, trebuie sa tii cont de faptul ca expertii sustin ca aceasta mica evadare nu iti va face niciun rau. Este necesar sa tii cont de cateva recomandari ale medicilor.

Specialistii sustin ca e foarte bine pentru o femeie gravida sa mearga in aerul curat si tare al muntilor si sa se relaxeze.

Drumetie la munte in sarcina

Drumetie la munte in sarcina

Atentie la trasee

Totusi, inainte de a pleca la drum este bine sa va consultati medicul si sa alegeti o statiune unde puteti avea confortul pe care vi-l doriti, precum si sa puteti primi servicii medicale de calitate. NU trebuie sa parcurgeti trasee montane prea lungi sau dificile, spun expertii.

Altitudinea este importanta

In cazul in care esti gravida, mai ales daca te afli in primul trimestru de sarcina, este bine sa eviti sa faci efort la peste 1.800 de metri altitudine, deoarece peste aceast prag, oxigenul este mai rar, iar copilul ar putea avea de suferit.

Potrivit Health.com, sub inaltimea de 1.800 de metri nu aveti de ce va teme, dar va trebui totusi sa respectati anumite reguli. Expertii afirma ca cea mai importanta regula pentru o femeie gravida este evitatea suprasolicitarii corpului.

Desi poate esti mai sportiva, chiar daca iti spui ca esti in prima parte a perioadei de sarcina, este bine sa te abtii de la orice fel de drumetii montane care presupun efort fizic intens. Mai rau, exista posibilitatea chiar sa te accidentezi deoarece nu mai esti in forma maxima.

Nu uita sa ai in rucsac o trusa de prim-ajutor

Nu urca pe traseele de creasta, ci incearca sa mergi pe rutele familiale, nu foarte lungi, cu pante blande, care sa dea pe la cabane, acolo unde poti servi un ceai sau o ciocolata calda. Cand iti vei aranja rucsacul, trebuie sa tii cont ca acesta va trebui sa fie usor si sa nu il incarci cu lucruri de prisos, mai ales ca greutatea lui iti poate pune la grea incercare coloana vertebrala, si asa tensionata din cauza sarcinii.

Este recomandat ca partenerul tau de drumetie sa duca anumite haine sau alimente in rucsacul sau, asa incat al tau sa fie mai usor de transportat.

Ce nu trebuie sa lipseasca din rucsac

Ia un sandvis cu tine, o sticla de apa, un flanel calduros, un hanorac impermeabil, mai ales ca in zona de munte conditiile meteo se pot schimba cu rapiditate. Nu uita sa ai la tine tot timpul ochelari de soare, deoarece la altitudine razele ultraviolete sunt foarte puternice, precum si o crema cu grad mare de protectie.

Verifica telefonul tau mobil sa aiba bateria in regula, iar din rucsacul tau nu ar trebui sa lipseasca o trusa de prim-ajutor, care sa fie recomandata de doctor.

Nu uita sa te informezi despre ruta pe care o vei aborda si este bine sa te asiguri ca ai o harta cu traseele din zona pentru orice eventualitate, spun specialistii. In acest fel, respectand aceste sfaturi, vei putea face excursii chiar daca esti o femeie insarcinata.

In perioada iernii, evita pe cat posibil traseele montane si partiile.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Poti merge pe munte daca esti insarcinata?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!