Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum poti dormi cat mai bine in perioada in care esti gravida?0 Comments

Publicat in:


Pentru majoritatea gravidelor, somnul reprezinta o problema. Odihna, spun expertii, este foarte importanta pentru sanatatea mamei si a micutului. Totusi, multe neplaceri specifice sarcinii iti pot cauza dificultati cu somnul. Medicii spun ca in prima parte a sarcinii nu te poti odihni bine pentru ca simti nevoia sa mergi des la toaleta si gasesti greu pozitia ideala pentru a dormi. Apoi, apare senzatia de picioare grele, iar in ultima parte a perioadei aceste probleme se accentueaza tot mai mult.

Somnul gravidei

Somnul gravidei

De altfel, pe langa aceste probleme, stresul si anxietatea cauzate de hormonii de sarcina te indeamna la somn, mai ales ca te simti mereu obosita.

Sfaturi utile pentru a dormi linistita in timpul sarcinii

Expertii recomanda sa consumi cat mai multe lichide ziua, asa incat sa nu te deshidratezi. In plus, nu consuma apa seara pentru a evita senzatia de urinare din timpul noptii.

Este recomandat sa eviti alimentele iritante pentru vezica urinara: cafeaua si condimentele, dar si alcoolul.

Incearca sa efectuezi o plimbare pe zi, in aer liber si nu uita sa faci exercitii fizice, insa tine cont si de sfatul medicului tau. In cazul in care ai parte de sangerari persistente sau suferi de boli cardiace ori pulmonare, nu se recomanda miscarea fizica.

Asculta muzica si relaxeaza-te pentru a avea parte de o sarcina placuta!

Prin astfel de exercitii corpul uman secreta endorfine, care ofera o stare de bine, stimuleaza circulatia sanguina si ajuta astfel la atenuarea crampelor musculare, dar si a durerilor. Incearca sa asculti muzica care te relaxeaza, poti sa citesti sau sa te gandesti la cum va arata camera micutului tau, in viitor.

Pentru a evita arsurile de stomac trebuie sa mananci putin dupa ora 6 p.m, iar ziua este bine sa eviti sa mananci mult la o singura masa. In acest scop, este bione sa mananci putin si des. Nu consuma prajeli, bauturi carbogazoase, cafea sau alimentele fierbinti. Medicii recomanda sa utilizezi o perna mai inalta, pentru a tine partea superioara a corpului mai ridicata peste noapte.

Trebuie sa eviti sa te asezi la orizontala imediat dupa masa, si sa astepi cel putin o jumatate de ora, ca sa se poate realiza digestia.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum poti dormi cat mai bine in perioada in care esti gravida?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!