Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Esti insarcinata si folosesti cuptorul cu microunde? Iata ce se intampla0 Comments

Publicat in:


Femeile care apeleaza la aparate electrocasnice sofisticate in intervalul in care sunt gravide ar putea avea de suferit, atat ele, cat si micutii lor. Datele unui studiu realizat in SUA arata faptul ca femeile insarcinate care utilizeaza cuptorul cu microunde, uscatorul de par si alte electrocasnice isi pot expune in acest mod copilul la astm.

Oamenii de stiinta mai afirma ca riscul se majoreaza de 3 ori in astfel de situatii. Expertii au realizat un experiment si au cumulat de-a lungul unui interval de 13 ani informatiile de la peste 800 de femei insarcinate. Cercetatorii americani au analizat expunerea acestor femei gravide la diferitele campuri magnetice generate de electrocasnice, iar evolutia sanatatii copiilor a fost urmarita indeaproape.

Microundele in sarcina

Microundele in sarcina

Specialistii sunt de parere ca mesajul este ca expunerea la campuri electromagnetice nu este tocmai sanatoasa si trebuie sa dam atentie efectelor pe care acestea le au asupra sanatatii umane.

Cercetatorii recomanda viitoarelor mamici sa elimine expunerea la campurile electromagnetice

Potrivit Health.com, femeile insarcinate ar trebui sa limiteze pe cat posibil utilizarea acestor obiecte si sa nu stea in apropierea lor cata vreme sunt folosite.

Despre cuptoarele cu microunde, expertii afirma ca acestea pot sa aiba efecte nocive asupra produselor alimentare incalzite sau asupra corpului uman care ingera aceste alimente.

Printre efectele nocive se numara deterioararea unor substante alimentare, asa incat rezulta agenti cancerigeni, diminuarea valorii nutritive a alimentelor, precum si efecte biologice directe ale microundelor.

Incalzirea carnii in cuptorul cu microunde poate cauza aparitia unei substante cancerigene

Expertii mai sustin ca microundele pot cauza diminuari mari in continutul nutritiv al tuturor produselor alimentare studiate. Cele mai importante constatari sunt acelea care arata ca se pierd vitaminele si mineralele din diferite produse.

De pilda, in cadrul testelor, la fiecare produs s-a diminuat biodisponbilitatea unor nutrienti vitali precum vitamina B complex, vitamina C, E, dar si a unor minerale esentiale.

Potrivit sursei citate, specialistii au mai observat ca prin expunerea la microunde se poate diminua capacitatea fructelor si legumelor de a regla tranzitul intestinal, prin degradarea de alcaloizi, glucozide, alactozide si nitrilozide din fibrele vegetale.

De asemenea, s-a constatat ca se poate distruge valoarea nutritiva a nucleoproteinelor din carne, iar in general s-a dovedit dezintegrarea tuturor alimentelor testate. Cercetatorii mai spun ca incalzirea carnii in cuptorul cu microunde poate cauza aparitia d-nitrosodietanolaminei, cunoscuta ca agent cauzator al cancerului.

Asta se intampla deoarece compusii biomoleculari din proteine sunt degradati si se realizeaza o legatura intre mancarea incalzita in cuptorul cu microunde si orice radiatie atmosferica existenta, iar asta determina cresterea saturatiei in particule alfa si beta a mancarii respective.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Esti insarcinata si folosesti cuptorul cu microunde? Iata ce se intampla

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!