Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Alegerea jucariilor pentru bebelusi – sfaturi importante0 Comments

Publicat in:


Jocul este foarte important pentru copii, acesta fiind principala forma de a invata si dezvolta abilitati sociale, cognitive, fizice si emotionale. Jocul ii ajuta pe copii sa inteleaga mediul inconjurator, de aceea ei au nevoie inca de cand sunt bebelusi de jucarii.

Dar ce jucarii sunt potrivite pentru copii, mai ales ca unele dintre ele pot fi un potential pericol.

Iata un mic ghid pentru parinti care sa-i ajute in alegerea jucariilor pentru copiii lor:

Jucarii pentru bebelusi

Jucarii pentru bebelusi

Jucarii pentru bebelusi

In primul an de viata, copiii isi folosesc in special simturile. Asa ca ei ating, miros, “gusta” pentru a cunoaste. Vederea este inca in dezvoltare, de aceea au nevoie de culori puternice si contrastante.

Pentru bebelusii de 0-12 luni, jucariile indicate sunt cele cu texture diferite, care au culori diferite si scot sunete diferite. Toate, dar absolut toate, vor ajunge in gura lor, asa ca este indicat ca jucariile sa fie robuste, sa nu aiba margini ascutite si sa fie usor de curatat.

Verifica jucariile dupa fiecare utilizare astfel incat aceasta sa nu prezinte un potential pericol pentru cel mic.

Daca bugetul nu iti permite sa cumperi jucarii, poti confectiona in casa. De exemplu, un biberon pe care nu-l mai utilizezi il poti umple cu orez sau alte obiecte mici. Asigura-te ca-l inchizi bine, astfel incat copilul sa nu poata inghiti nimic din interior. Recipientele goale de iaurt pot deveni jucarii pentru baita. Chiar si hartia simpla poate deveni o jucarie amuzanta pentru copii. Copilul poate experimenta sunete noi, fasaind coala de hartie, sau texturi noi, dupa ce o mototoleste.

Jocuri pentru bebelusi

Jocul nu inseamna numai jucarii. Pentru bebelusii de 0-12 luni, simplul joc “cucu-bau” poate fi foarte distractiv. Poeziile si rimele lor sunt sunete excelente pentru cei mici. De asemenea, bebelusii sunt amuzati de fetele oamenilor, asa incat jocul expresiilor faciale, mima, sunt nu numai distractive, ci si educative. Lasa-ti copilul in fata oglinzii si cel mic va fi fascinat de “partenerul” de joaca. Copiii nu realizeaza ca in oglinda sunt tot ei, pana la varsta de 6 luni.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Alegerea jucariilor pentru bebelusi – sfaturi importante

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!