Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Cum reactioneaza bebelusii la emotii0 Comments

Publicat in:


Copiii mici sunt dotati cu sensibilitate inca de la varste foarte fragede. In urma unor cercetari efectuate in SUA a rezultat faptul ca bebelusii pot raspunde la emotiile vocii umane la varsta de numai 3 luni. Expertii au rams uimiti de acest aspect, mai ales ca se credea ca micutii reactioneaza la anumiti stimuli un pic mai tarziu.

Cercetatorii sustin ca rezultatele scanarii a 21 de bebelusi au sugerat ca exista un raspuns din partea creierului acestora la un anumit tip de sunete efectuat.

Emotiile la bebelusi

Emotiile la bebelusi

Cu cativa ani in urma, s-a stabilit tot ca urmare a unor studii, ca nu se poate spune cu exactitate care este perioada cand creierul uman dezvolta abilitatea de a reactiona la voci si emotie.

Conform datelor publicate de BBC, savantii americani si-au propus sa identifice diferentele intre modalitatea autistica si non-autistica de dezvoltare a creierului.

In acest sens, expertii su utilizat imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) pentru a inregistra felul in care un copil mic va raspunde la diferiti stimuli de ordin emotional, precum ar fi rasul, plansul, dar si zgomotele de fundal sau jucariile.

Descoperirea, una foarte importanta pentru intelegerea dezvoltarii bebelusilor

Medicii sunt de parere ca o parte a creierului, cortexul temporal, a fost activat in momentul in care vocile umane au fost difuzate , iar cei mici au intrat in contact cu acestea. Conform opiniei medicilor, o parte din creierul copiilor si anume regiunea limbica a oferit un raspuns puternic la sunetele negative sau de tristete, insa totusi, bebelusi nu au fost in stare sa faca diferente intre sunetele neutre si cele de fericire.

Expertii care au luat parte la studiul organizat de Univeristatea din Ohio spun ca aceasta descoperire este fundamentala pentru intelegerea noastra in ceea ce priveste dezvoltarea bebelusilor.

Oamenii de stiinta sustin ca cercetarea efectuata de curand le va da voie sa faca o comparatie intre ceea ce se intampla intre creierul autistic si non-autistic. Pe de alta parte, expertii din Marea Britanie, din cadrul Universitatii din Lancaster, au realizat si ei un studiu care indica faptul ca ca bebelusii simt atunci cand, in perioada sarcinii, mamele lor sunt stresate de vreun eveniment anume.

Specialistii sunt de parere ca in astfel de situatii, fetusii tind sa-si atinga de mai multe ori fata cu mana stanga. Savantii au demonstrat ca in cazul femeilor insarcinate stresul este resimtit si de bebelus.

Expertii au observat ca in momentul cand mama este pusa intr-o situatie tensionata, fetusul tinde sa-si atinga mai des fata cu mana stanga, relateaza sursa citata.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Cum reactioneaza bebelusii la emotii

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!