Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Combaterea greturilor in sarcina0 Comments

Publicat in:


Femeile gravide au tot felul de probleme in timpul sarcinii, iar printre acestea se afla si greturile de dimineata. Noile cercetari arata faptul ca femeile care au parte de greturi de dimineata la sarcina sunt mai putin susceptibile sa sufere un avort spontan.

Cu toate acestea, medicii ne anunta ca si gravidele care nu au parte de astfel de stari in timpul primului trimestru nu ar trebui sa isi faca griji, deoarece nu toate femeile insarcinate sufera de greata si varsaturi in acest interval.

Greata in sarcina

Greata in sarcina

Uneori, se intampla ca aceste stari sa nu se manifeste chiar deloc in timpul sarcinii, sustin medicii. Potrivit estimarilor expertilor, 50 pana la 80% dintre femei sufera in timpul sarcinii de senzatia de greata, uneori insotita de varsaturi, care creeaza o stare de disconfort femeilor insarcinate.

Greata – Cand este mai puternica?

Cu toate ca senzatia de greata poate fi mai puternica in cadrul diminetilor, aceasta se poate manifesta intreaga zi pentru unele femei. Alte femei pot dezvolta aversiuni la anumite alimente, iar in multe cazuri, senzatia greturilor de dimineata se atenueaza cam din a 13-a sau a 14-a saptamana a sarcinii.

Totusi, s-a constatat ca exista cazuri in care gravida sufera chiar si in trimestrul al doilea de sarcina. Trebuie spus ca simptomele sarcinii pot varia de la o sarcina la alta, chiar si pentru aceeasi femeie.

De ce este bine sa mancati 5-6 mese mici zilnic?

Pentru a putea preveni cu succes greturile de dimineata este cel mai bine sa pastrati langa pat cativa biscuiti simpli sau chiar o bucatica de ciocolata. Este indicat sa mananca putin atunci cand va treziti, ca sa puteti majora nivelul zaharului din sange.

Expertii sunt de parere ca in locul celor trei mese principale, este bine sa mancati intre 5 si 6 mese mai mici pentru ca stomacul sa fie plin si pentru a va mentine glicemia in limite normale.

Este bine ca dieta voastra sa includa alimente care sa va dea necesarul de proteine din carne, peste, oua, branza, dar si carbohidrati complecsi pe care ii gasiti in fructe, legume si fainoase, asa incat sa puteti raspunde nevoilor de crestere ale fatului.

Specialisti recomanda pentru prevenirea greturilor sa luati la indicatia medicului curant un supliment de vitamina B6, iar acesta sa aiba doze de 75 -100 de miligrame.

Trebuie sa fiti atente si sa evitati alimentele mai grase, sa nu va imbracti prea gros in casa, pentru a nu va incalzi prea tare si pentru a evita transpiratia, precum si sa va odihniti suficient.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Combaterea greturilor in sarcina

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!