Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Ce nu aveti voie sa faceti atunci cand sunteti gravida?0 Comments

Publicat in:


Majoritatea mamicilor stiu ca au depasit perioada sarcinii cu greu si au fost puse in situatia de a tine cont de multe recomandari. Totusi, exista femei care nu stiu inca sigur ce ar trebui sa evite in acest interval.

Activitati interzise in sarcina

Activitati interzise in sarcina

Leacuri naturiste

Medicii recomanda acestor reprezentante ale sexului frumos care asteapta un bebelus sa nu apeleze la tot felul de leacuri naturiste, deoarece nu tot ce provine din natura este si bine suportat de femeile gravide. Daca vor fi consumate in cantitati mari, ienuparul sau patrunjelul pot fi periculoase pentru fat.

Calatoriile

In cazul in care esti gravida ar fi bine sa eviti cat poti sa calatoresti. Daca esti obligata sa o faci, opteaza pentru avion, dar ai grija sa nu zbori prea multe ore fara pauza. Te expui pericolului unei tromboze.

Baile fierbinti

De asemenea, expertii mai recomanda sa evitati pe cat posibil baile fierbinti, deoarece acestea pot afecta sistemul nervos al fatului. Daca faci baie in cada, fii atenta ca temperatura apei sa nu depaseasca 36 de grade, iar baia sa nu dureze mai mult de zece minute.

Ceaiul negru

Nu consumati deloc ceai negru sau daca va place asa de mult aceasta bautura, este bine sa va limitati la doua cescute pe zi. Nutritionistii spun ca acest ceai impiedica asimilarea fierului din alimente. Potrivit Health.com, in momentul cand esti gravida, fierul iti este mai necesar ca oricand.

Scufundarile si vopseaua de par

Expertii mai anunta ca este bine sa tineti cont de faptul ca substantele chimice continute de solutia de permanent sau vopseaua pot sa aiba efecte nocive asupra bebelusului nenascut.

Trebuie sa fii prudenta, mai ales ca din cauza schimbarilor hormonale din organism, parul tau ar putea reactiona cu totul altfel decat de obicei.

Daca va place sportul, trebuie sa stiti ca orice sport practicat pana la epuizare este strict interzis. Jogging-ul, inotul si dansul sunt recomandate gravidelor, dar este important sa te opresti in clipa in care simti ca ai obosit. In plus, si scufundarile sunt interzise.

Surplus de vitamine

Mai mult, nu incercati sa va dopati cu prea multe complexe de vitamine fara sa solicitati sfatul medicului. Daca acestea vor fi luate in cantitati mari, vitaminele A si E pot fi nocive.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Ce nu aveti voie sa faceti atunci cand sunteti gravida?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!