Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Sunteti insarcinata? Atentie la cosmeticele pe care le folositi0 Comments

Publicat in:


In cazul in care o femeie ramane gravida si urmeaza sa dea nastere unui bebelus, va trebui sa aiba mare grija la ce fel de cosmetice va folosi. Aceasta este concluzia medicilor, care spun ca legatura dintre mama si fat este una foarte puternica, iar tot ce poate atinge pielea mamei poate avea influenta si asupra sanatatii micutului inca nenascut.

Cosmeticele in sarcina

Cosmeticele in sarcina

Potrivit Health.com, toate cosmeticele folosite in perioada sarcinii trebuie verificate, iar acest lucru incepe cu citirea etichetei. Asta se intampla pentru ca toate substantele pe care le contin cremele de ingrijire, spre exemplu, patrund in piele, ulterior intra in sange si ajung la fat.

Cele mai periculoase substante

Specialistii chimisti spun ca printre cele mai periculoase substante care pot interactiona cu dezvoltarea fatului se afla retinolul, ftalatii sau acidul salicilic.

Expertii spun despre substantele denumite ftalati ca acestea se gasesc in lacuri de unghii, in parfumuri sau creme cu parfum. In timpul sarcinii, pot interfera cu dezvoltarea normala a plamanilor, inimii si organelor sexuale ale fatului. Pe eticheta sunt denumiti phthalates, dibenzilftalat, dietiftalat.

O alta substanta nociva este retinolul, un derivat al vitaminei A, care se afla in cremele folosite impotriva imbatranirii. Potrivit sursei citate, dozele mari de vitamina A pot determina defecte in formarea oaselor bebelusului.

Pe eticheta acestea sunt trecute cu denumirea retin-A, renova, retinoic acid, retinol, retinyl linoleate, retinyl palmitate, tazaroten si differin.

Este interzis sa folositi cosmetice cu triclosan daca alaptati!

Pe de alta parte, trebuie sa stiti ca acidul salicilic se gaseste in toate cremele pentru ten gras, precum si in cele destinate tenurilor acneice. S-a observat ca acest tip de acid din aspirina poate cauza in anumite conditii malformatii fetale. Medicii sustin ca aspirina nu este recomandata nu numai gravidelor, ci inclusiv copiilor pana la varsta de 12 ani. Pe eticheta unui astfel de produs se poate citi salicylic acid, BHA sau beta hydroxy acid.

O alta substanta nociva este cea denumita sodium lauryl sulfate, care se afla in sapun, sampon si care poate afecta glanda tiroida a gravidei, zona care este supusa oricum unui stres major in perioada sarcinii.

Sursa citata mai anunta ca substanta denumita triclosan se gaseste in special in sapunurile lichide si expertii sunt de parere ca este interzis sa folositi cosmetice cu acest ingredient, mai ales daca alaptati. Acesta poate afecta glanda tiroida a bebelusului.

In scopul ingrijirii tenului puteti folosi fructe si legume proaspete, pe care le puteti felia cat mai subtire si le puteti aplica pe chip. Referitor la sampoane, este indicat sa alegeti produsele cu ingrediente active naturale si care provin din agricultura de tip ecologic.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Sunteti insarcinata? Atentie la cosmeticele pe care le folositi

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!