Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Influenta greutatii mamicii asupra sanatatii viitorului copil0 Comments

Publicat in:


Inca din vechime femeile cu forme generoase erau apreciate de barbatii din diverse civilizatii si culturi, acestia considerand ca asa consoartele lor vor putea da nastere unor mostenitori mai sanatosi. Iata ca dupa cateva milenii, expertii vin cu noutati si spun ca acest aspect poate ajuta o femeie sa nasca copii mai vigurosi si inteligenti.

Potrivit unui studiu recent derulat in SUA, grasimea prezenta pe coapsele femeilor poate ajuta la dezvoltarea creierului viitorilor copii. Aceasta este concluzia la care au ajuns expertii din cadrul Universitatii din Pittsburgh, Pennsylvania, care sustin ca au descoperit raspunsul la intrebarea de ce femeile au un nivel al grasimii corporale mult mai ridicat decat al mamiferelor, in medie cu 30%.

Greutatea mamicii

Greutatea mamicii

Potrivit BBC, specialistii americani sustin ca este nevoie de multa grasime pentru construirea unui sistem nervos si grasimea din acele zone contine DHA sau acid docosahexaenoic.

Aceasta reprezinta o componenta foarte importanta a cortexului cerebral, iar specialistii spun ca reprezentantele sexului frumos au evoluat asa incat sa acumuleze acest tip de grasime atunci cand se afla in asteptarea unui bebelus.

Potrivit sursei citate, peste 80% din DHA-ul necesar noului nascut provine din grasimea de la mama, transmiterea avand loc mai ales in timpul alaptarii, iar din acest motiv femeile care alapteaza scad rapid in greutate.

Femeile cu forme mai generoase dau nastere unor copii mai inteligenti

Oamenii de stiinta mai afirma ca este evident ca femeile cu forme mai generoase dau nastere unor copii mai inteligenti decat cel mai slabe. Potrivit specialistilor care au luat parte la acest studiu, in mod inconstient, inca din vechime, acum cateva mii de ani, barbatii au preferat femeile mai plinute deoarece copii lor, mai puternici, aveau mai multe sanse sa supravietuiasca in viata dura de atunci.

La peste 50% dintre gravide se constata o stimulare accentuata a apetitului de la inceputul trimestrului al doilea de sarcina

Totusi, expertii sustin ca o alimentatie sanatoasa creste sansele unei sarcini usoare, fara complicatii si poate creste sansa de a da nastere unui copil sanatos. In acest fel, se diminueaza riscul unor afectiuni cronice care pot aparea in primii ani ai copilariei.

Cercetarile mai indica faptul ca o gravida trebuie sa fie foarte atenta la alimentele pe care le va consuma deoarece lipsa sau surplusul unor principii alimentare din dieta are consecinte asupra dezvoltarii fatului.

De exemplu, la peste jumatate dintre gravide se constata o stimulare accentuata a apetitului de la inceputul trimestrului al doilea si se mentine pana la sfarsitul sarcinii.

Se constata deseori modificari ale gusturilor gravidei, cel mai des manifestate prin preferinte pentru fructe, muraturi, mancaruri sarate, condimentate. Poftele unei gravide sunt explicate de catre unii specialisti ca fiind determinate de o necesitate de stimulare gustativa ca urmare a diminuarii sensibilitatii gustative ce apare in timpul sarcinii.

In plus, trebuie spus ca aversiunea unor mamici pentru anumite alimente care inainte de sarcina erau consumate cu placere, se poate explica prin aparitia greturilor dupa consumarea lor. In plus, s-a constatat ca uneori se manifesta si cazuri de pervertire a gustului, gravidele consumand substante necomestibile cum ar fi sapun, var, carbune sau chiar pasta de dinti.

Unei femei insarcinate care avea o greutate normala inainte de sarcina se recomanda o crestere medie in greutate de 12 kg, iar pentru o gravida obeze se recomanda sa ia in greutate sub 10 kg, mai spun medicii.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Influenta greutatii mamicii asupra sanatatii viitorului copil

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!