Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...

Contraceptivele injectabile combinate – bune sau nu?0 Comments

Publicat in:


Medicii sustin ca pentru o femeie contraceptivele injectabile combinate reprezinta o varianta foarte buna pentru a avea o viata sexuala sigura. Acestea contin un estrogen cu actiune scurta si un progestagen cu actiune lunga.

Acest preparat se elibereaza lent de la locul injectiei, timp de 28 de zile. In fiecare luna se administreaza o injectie, intramuscular, iar eficienta depinde de regularitatea cu care efectuezi injectiile. In cazul in care injectiile sunt realizate la timp, expertii sustin ca riscul de sarcina este foarte scazut, mai putin de 1 sarcina la 100 de femei in timpul primului an de utilizare.

Contraceptivele injectabile combinate

Contraceptivele injectabile combinate

Conform datelor publicate, contraceptivele injectabile combinate sunt recomandabile femeilor care vor sa aiba parte de o metoda contraceptiva cu eficienta ridicata si care doresc sa utilizeze un contraceptiv modern si pe care nu trebuie sa-l pastreze acasa.

In plus, acestea sunt indicate pentru reprezentantele sexului frumos care au probleme cu administrarea corecta a contraceptivelor orale.

Ce avantaje prezinta aceste contraceptive pentru sanatate?

Medicii sustin ca acest tip de contraceptive prezinta avantajul ca ofera protectie impotriva unei sarcini nedorite, diminueaza rolul menstruatiilor mai abundente si amelioreaza sindromul premenstrual.

In plus, acestea ofera o buna protectie impotriva cancerului mucoasei uterine si au capacvitatea de a preveni aparitia fibroamelor uterine. Contraceptivele acestea ofera protectie contra afectiunilor inflamatorii pelvine simptomatice si a anemiei prin deficit de fier si diminueaza simptomele endometriozei.

Printre efecte secundare ale acestor contraceptive se afla afectarea ciclului menstrual si a fertilitatii, luarea in greutate, prezenta unor ameteli, dureri de sani, a unei satri de balonare si disconfort abdominal. In plus, acestea au dezavantajul ca pot schimba dispozitia generala si pot sa diminueze libidoul.

Care sunt contraindicatiile acestor contraceptive?

Conform specialistilor, contraceptivele injectabile combinate nu sunt recomandate femeilor care au parte de tulburari tromboembolice venoase, afectiuni cerebrovasculare sau coronariene, boli cardiace valvulare complicate, hipertensiune arteriala severa sau hipertensiune cu complicatii vasculare.

In plus, acestea nu sunt indicate nici pentru afectiuni maligne ale sanului, diabet cu complicatii vasculare, suspiciune de sarcina sau cancer, afectiune hepatica acuta, pana la normalizarea testelor functionale hepatice sau pana la 3 luni dupa disparitia semnelor clinice.




Author: Corpul Uman
Google
Curs de alaptare


Un nou serviciu special creat pentru tine!

Ai nevoie de consultanta avizata in privinta nasterii, alaptarii, diversificarii si alimentatiei tale sau a copilului?

Suna ACUM si stabileste o intalnire!
0751.160.458


Link-uri Sponsorizate
Contraceptivele injectabile combinate – bune sau nu?

Lasă un răspuns

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletterul Corpul-Uman.com!